Upphovsrätten översiktsartikel gräver i molnet

Den australiska Law Reform Commission (ALRC) nyutgivna Copyright Act samråd översiktsartikel har uttryckt farhågor för att australiska lagar om upphovsrätt kan hämma landets molnet marknaden, direkt hänvisning till Optus TV nu rättsfall.

I uppsatsen, “Copyright och den digitala ekonomin”, är ALRC tittar på om nya undantag från upphovsrättslagen bör läggas, eftersom vi är väl och verkligen in i den digitala tidsåldern.

De frågor vi ställer i denna undersökning går till huruvida den aktuella upphovsrättslagar korrekt hjälpa utvecklingen av möjligheter för australiska skapare och inte i onödan hindra utvecklingen av nya affärsmodeller, samtidigt som man garanterar ett lämpligt skydd för upphovsrätten, “den ALRC kommissionär för upphovsrätts undersökning, professor Jill McKeough, sade i ett uttalande. “samtidigt, till de förväntningar som en global gemenskap tillgång till och använda material för en hel rad kreativa, gemenskap, uppfostrande och kommersiella ändamål måste också övervägas .

Den dynamiska tech sektorn har kastat några kurva bollar på Australiens synes föråldrade upphovsrättslagar, inklusive hur användare av cloud computing kan inkräkta på upphovsrättsskyddat material.

? Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Enterprise Software, TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affären med jordbruk, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Lanserades 2011, Optus TV Nu har sedan dragits av Optus, efter det förlorade en federal domstol strid med den australiensiska fotbollsligan (AFL), National Rugby League (NRL) och Telstra. Optus är, ser att överklaga ärendet till High Court of Australia.

Optus TV Nu får kunderna att spela i molnet och spela free-to-air TV-innehåll på sina smartphones med minimal fördröjning. Detta uppfattades av fotbollsorgan som ett upphovsrättsintrång, särskilt på grund av en multimiljon dollar uppgörelse som AFL hade undertecknat med Telstra att sända AFL spel på Telco mobilnät.

Analytiker har övervägt domstolsbeslut för att vara skadliga för tillväxten av cloud computing i Australien. Det kan placera en ny rättslig börda på moln tjänsteleverantörer, eftersom det kan innebära att de är ansvariga för de data som lagras på deras molninfrastruktur av sina kunder. Detta kan avskräcka cloud computing leverantörer från att komma in den australiensiska marknaden.

“Den federala domstolen fallet 2012 om Optus TV Nu tjänsten belyser potentialen för nya och framväxande cloud computing tjänster till intrång i upphovsrätten, eller att deras kunder att göra intrång i upphovsrätten”, enligt samrådsdokumentet.

Den ALRC är angelägna om att höra från allmänheten om huruvida Australiens upphovsrätten hindrar cloud computing tjänster, och om förändringar bör göras för att rymma för denna spirande tekniksektorn.

Molntjänster, såsom digitala skåp, kan också användas för att lagra och dela upphovsrättsskyddat material förvärvat illegalt “skriver tidningen.” Nya eller ändrade undantag förmodligen inte bör tillåta sådan aktivitet.

Om molntjänster bör kvalificera sig för safe harbor system, såsom de som finns för transport tjänsteleverantörer, är utanför ramen för översynen.

Samrådsdokumentet riktar också ett antal andra ämnen med anknytning till upphovsrätt och Australien digitala landskapet, varav gäller cachning och indexering onlineinnehåll.

Det finns för närvarande inga undantag beviljas Internetleverantörer (ISP), sökmotorer och andra internet “mellan män” till innehåll cache, varav en del kan vara upphovsrättsskyddat innehåll, för indexering och operativ effektivitet.

“Caching förbättrar Internet prestanda, vilket gör att sökmotorer för att snabbt hämta cachade kopior på sin server, snarare än att behöva upprepade gånger hämta kopior från fjärrservrar,” tidningen noteras.

Men därmed kan sökmotorer intrång i upphovsrätten. Det finns också klibbig situation när sökmotorer visar länkar till webbplatser som innehåller piratkopierat innehåll. Australiska upphovsrättslagar kan inte avgöra om företag som Google är ansvarig, och det finns utrymme att bredda undantag från upphovsrättslagen för att rymma för cachning och indexering innehåll.

Uppkomsten av sociala nätverk har förökats en kultur av att dela upphovsrättsskyddat innehåll med vänner. Denna användargenererat innehåll är inte heller omfattas av lokala upphovsrättslagar. Medan undantag från lagen kan göras för användargenererat innehåll upphovsrätten för icke-kommersiellt bruk, parametrarna måste definieras.

Binda i tillväxten av sociala nätverk är ämnet för data- och text mining. Detta kan vara för analys och forskningsändamål, med data, text och bilder uppsamlade lagras i databaser och arkiv. För kommersiella företag, kan dessa data visa sig vara mycket värdefullt. Ändå finns det för närvarande inget särskilt undantag i lagen om upphovsrätt för data mining som kan innebära upphovsrättsskyddat innehåll kopieras utan tillstånd.

Individer eller organisationer som är intresserade av att göra en inlaga som svar på upphovsrätten översyn kan göra så här.

Bidragen stänger den 16 november, och en rapport beror 2013.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow