Tingsrätten: HP lanserar ny utredning Hurd avgång

Hewlett-Packard är beredd att inleda en annan utredning om att fd VD Mark Hurd, enligt en domstol arkivering och nyhetsinslag.

Specifikt företaget tittar på omständigheterna kring Hurd avgång från bolaget förra året samt avgångsvederlag han fick när han lämnade. Undersökningen är ett svar på en aktieägare rättegång som hävdar att avgångsvederlag var en “orimlig och grovt överdriven avgångs award”, som värderas till cirka $ 35.000.000.

Den nya undersökningen skulle genomföras av externa rådgivare, liksom regissörer som namngavs till styrelsen efter Hurd avgång – som skulle vara ny vd Leo Apotheker, tidigare SAP VD och ordförande Ray Lane, som är före detta vd för Oracle.

Hurd avgick från sin position på HP i augusti 2010 i vad som verkade vara en sexuella trakasserier skandal men skalades ned efter det blev känt att Hurd inte bryter mot företagets trakasserier politik men vände i vissa tvivelaktiga utgiftsrapporter.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Separat Securities and Exchange Commission uppgift också titta på skandalen, särskilt om påståendena om att Hurd delade information om HP: s 2008 förvärvet av Electronic Data Systems med Jodie Hurd, tidigare marknadsföring entreprenör som var i mitten av sexuella trakasserier sonden.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer