Roliga fakta om återvunnen plast, e-avfall

Eftersom vi firade bara något som den 13: e årsdagen av Amerika återanvänder dag i veckan, har jag blivit bombarderad med alla typer av nyheter relaterade till hur företag ska hantera elektroniskt avfall. Hela frågan vinner mycket bredare synlighet med bildandet tidigare denna månad av en federal arbetsgrupp som kommer att fokusera på att räkna ut den federala e-avfall effekt och vad som bör göras om det. Detta är en stor sak eftersom hittills är den enda plats där något meningsfullt eller praktiskt har hänt så långt e-avfallspolitik på statlig nivå.

Arbetsgruppen, som omfattar rådet om miljökvalitetsnormer, Environmental Protection Agency och General Services Administration säger att det kommer att fokusera på bästa praxis för en hållbar elektronik förvaltning. Bland annat är regeringen tittar på hur det material som finns i datorer, bildskärmar, skrivare och så kan återvinnas och återanvändas. Till exempel, enligt den nya arbetsgruppen, här är vad du kan dra sig ur någonsin 1 miljon mobiltelefoner som återvinns

Hmmm. Guld nu kostar ungefär $ 1300 per ounce. Kan FBI att missa en potentiell sätt att kompensera underskottet?

Här är en kommentar på e-avfall situation från EPA Administratör Lisa Jackson

Alltför många begagnade elektronik hamnar på soptippen eller exporteras till länder där det finns lite kapacitet för säker hantering. Snarare än gynnas av återanvändning och återvinning av värdefulla komponenter, ser vi en ökad exponering för giftiga kemikalier och andra skadliga ämnen i elektronisk utrustning. EPA har gjort hanteringen av begagnade elektronik och e-avfall en av våra främsta prioriteringar, och genom denna arbetsgrupp USA kan bli världsledande inom hållbar elektronik förvaltning.

För en inblick i hur återvunnet material komponenter kan informera din teknik framtid, jag hänvisa dig till en rad uppdateringar från Hewlett-Packard i dag i samband med sina ansträngningar för återvinning. En av de viktigaste milstolparna för HP är här: Hittills företaget företaget har vänt återvunnen plast som samlats in från sina utskrifts- och imaging leveranser till 1 miljard bläckpatroner.

År 2011, företaget hoppas kunna använda upp till 100 miljoner pounds av återvunnen plast i sina trycksaker. Som innehåller några av sina skrivare – särskilt HP Deskjet 3050 All-in-One, som innehåller upp till 35 procent återvunnen plast – och, ja, det är ett ackumulerat antal. Sedan 2007.

HP har uppskattat att effekterna av sitt beslut att använda återvunnen plast (inklusive 160 miljoner bläckpatroner och 1,3 miljarder plastvattenflaskor beslag på för denna process) kontra jungfrulig plast för vissa tillämpningar och produkter är följande

75 pounds av guld, 772 pounds av silver, 33 pounds av palladium, 35.000 pund av koppar

I framtiden kommer effekten att bli ännu mer dramatisk i favör av att använda återvunnet material, förutspår bolaget.

HP behövde anpassa vissa av sina tillverkningsprocesser för att klara detta, som krävde en investering på sin del. Och naturligtvis är HP hoppas att några av dess kunder kommer att följa dess exempel och tittar på dess teknik som verktyg för bättre hållbarhet i sina egna organisationer.

Ett exempel är det arbete som HP gör för att erbjuda publicering och processteknik detaljhandeln som skulle kunna fungera som ett alternativ till silver-halogenid system. En HP-uppdrag studie av Four Elements Consulting fann att med hjälp av HP: s alternativ skulle bidra till att minska koldioxidutsläppen med upp till 30 procent jämfört med silver-halogenid teknik.

Varje liten bit räknas.

minskning 22 procent av koldioxidutsläppen, eller något som att ta 3000 bilar av vägen i ett år, minskning av den totala vattenanvändningen 69 procent, eller motsvarande 169 miljoner toalett tömningar

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september