Komplex tabletter? Inte vad folk vill ha

CES har tabletter, massor av tabletter. Önskan att ta en bit av Apples iPad verksamhet är så påtaglig att många företag är fast beslutna att bygga tabletter. Som Jason Hiner av elaptopcomputer.com uttrycker det så träffande, är problemet med undantag för Amazon de närmar sig det helt fel.

: CES 2012: webbplatsens nyheter och produkttäckning

Det finns ingen brist på tabletter som visas på den stora showen i Las Vegas som har vina-bang-processorer, klumpar av minne, super duper kameror, och även tangentbord. Budskapet är överallt att vår tablett kör ringar runt det “andra” tablett. Sanningen är att ingen bryr sig, åtminstone inte de allra flesta blivande tablett köpare.

Det enda som är viktigt för dem som inte redan har inletts i tablett lägret är vad du kan göra med dem. Läs några böcker, surfa på webben, kanske spela ett spel eller två. Det är allt. Tablet köpare bryr sig inte om det är en dual-core eller quad-core inne, eller har en 20 megapixel kamera på baksidan. Om ett företag har tillgripa sälja hårdvara specifikationer för att driva sin tablett, är det redan förlorat slaget.

Intel spelar upp användarupplevelse över hårdvara på Ultrabooks, CES 2012: Vem kommer att ansluta din framtida TV? Med Smart TV, LG inte bryta från förpackningen, vad du ser på CES: E-boksläsare, LG ansluter Google TV familj, medan Samsung, Sony, Vizio lovar nya Google TV-enheter för 2012, HDTV sändningar med större skärmar och LCD att växa under 2012 (rapport)

Tech entusiaster kan få alla glada över dessa avancerade specifikationer i form av tabletter, men de är i minoritet. Mainstream konsumenter och det är den enda grupp som är tillräckligt stor för att göra en skillnad i ett företags resultat, inte ens vill tänka på specifikationer. De vill bara göra saker med en tablett.

Som Jason påpekar medan tabletter visas med tangentbord för att förvandla dem till små bärbara datorer, det är inte vad många människor vill ha eller behöver. Han har rätt om det, och det kommer från någon som regelbundet använder min tablett på det sättet. Sanningen är att jag använder min tablett som en tablett en full 90 procent av tiden. Jag fäster bara ett tangentbord ibland, och medan jag finner värde i ytterligare funktioner som ger mig, det är inte anledningen till att jag köpte tabletten.

Jag är i minoritet genom att använda ett tangentbord med min tablett, en liten minoritet på det. Jag skulle inte ge upp min tablet tangentbord villigt, men jag kunde leva utan det ingen tvekan om.

Om jag funderar på att köpa en tablett för att använda den med ett tangentbord för det mesta, så jag ska bara få en bärbar dator. Eller, ursäkta mig, Ultrabook. Det verkar vara den bärbara genre du jour.

Bild Fotograf: Flickr user flickingerbrad

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett