Kinesiska telekom införa hårda regler för att driva riktiga namn SIM registrering

Kinesiska telekomföretag har nyligen meddelat detaljerade planer för att tvinga alla telefonanvändare att registrera sina riktiga namn och identitet kortinformation.

I Guangdongprovinsen, kommer teleföretagen avbryta ett telefonnummer om SIM-kortshållaren inte registrera antalet med sitt riktiga namn inom tre månader efter ett meddelande, enligt en Sina nyhetsrapport på torsdag.

Den suspenderade antal blir ogiltig permanent när SIM-kortshållaren inte registrera efter ytterligare tre månader.

Bortsett från telefonnummer, fasta telefonnummer, bredband och andra telekomrelaterade företag är alla skyldiga att tillhandahålla riktiga namn identifiering.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Som konsument poolen är extremt stor, kommer Guangdong operatörer, såsom WeChat, underlätta tillgången och förmånliga incitament för att hjälpa sina kunder med att registrera sin identitetsinformation i tid, enligt rapporten.

Den detaljerade planen för att driva riktiga namn registrering initierades av Guangdongprovinsen efter Kinas högsta planerare lovade att införa en hårdare systemet riktiga namn registrering för telefonnummer från 1 september.

Kampanjen syftar till att skära av brottslingar tillgång till oregistrerade kort, eftersom de flesta av de vanligaste sett telekom brott sker via oregistrerade kontantkort.

Över 130 miljoner SIM-kort i Kina är oregistrerade och ett antal av dem har utnyttjats av brottslingar för att bedriva telekom bedrägeri, enligt en annan kinesisk rapport.

Under 2010 Näringsdepartementet i Kina lanserade en kampanj för att införa ett system riktiga namn registrering för telefonanvändare. Den nya omgången i år anses strängare än någonsin, som telekomföretag som inte stödja kampanjen kommer också att möta böter från regeringen, enligt rapporten.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow