Kinesiska flygbolag kommer inte klart oanvänd datatrafik vid månadens slut: Rapportera

Från och med den 1 oktober kommer China Mobile, China Unicom och China Telecom officiellt lansera en ny tjänst för att överföra konsumenternas oanvända månatliga datatrafik till följande månad, enligt en Sina News rapport på onsdagen, med hänvisning till interna filer från de tre stora operatörer av land.

Dock är den oanvända månatliga datatrafik begränsas skall överföras till följande endast månad och kommer att konsumeras i första hand i den följande månaden, specificerade Sina News.

Den nya tjänsten kommer automatiskt att tillämpas på nuvarande planer från oktober och de tre kinesiska teleoperatörer väntas tillkännage detaljerade planer i slutet av månaden, enligt rapporten.

I maj i år, Kinas premiärminister Li Keqiang smällde mobilt internet service dyrt men låg kvalitet som erbjuds av de stora teleoperatörerna, kräver dem att sänka kostnader och lyft servicekvalitet.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

De tre stora började då att erbjuda nya planer, inklusive några halvår och helårs datatrafik paket, som misslyckades med att tillfredsställa allmänheten som konsumenter trodde dem att vara gimmicky.

Den nya tjänsten, en gång i praktiken, kommer att urholka vinster kinesiska teleoperatörer, särskilt China Unicom och China Telecom, enligt Sina News, med hänvisning till en oberoende telekomanalytiker.

Även om det tros vara en gemensam praxis för teleoperatörer att rensa oanvända månatliga datatrafik, har kinesiska konsumenterna länge klagat på status quo. En advokat i 2013 även stämde China Mobile över materien, som betraktade det som en kränkning av sina egenskaper och en orättvis handel mellan konsumenter och teleoperatörer.

En senare rapport visade att advokat förlorat målet i ett senare beslut av en kinesisk domstol.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow