Kina webbplatser lider brott vid misstänkt attack

Flera webbplatser i Kina på tisdag eftermiddag var omdirigeras till en tom webbsida som drivs av ett amerikanskt teknikföretag, i vad som misstänks vara en DNS-attack.

Online-användare i landet kunde inte få tillgång till en webbplats värd på fastlandet eller utomlands med toppdomäner som “.com”, “.net” och “.org”, enligt South China Morning Post (SCMP) rapportera, som citerade incidenter som rapporterats av flera stora ISP (internet service Providers). Webbadresser som slutar på “.cn” landskod var opåverkad.

Problemet löstes inom en timme, men fortsatte att påverka online-användare som nås cachade kopior av webbsidor.

Drabbade användare var omdirigeras till en webbplats som drivs av Dynamic Internet Technology, ett amerikanskt företag som tillhandahåller ett verktyg, kallat Freegate, som tillåter online-användare att få tillgång till webbplatser blockeras av deras regeringar, såsom Kina, Syrien, och Vietnam. Enligt bolagets hemsida, dess kunder inkluderar The Epoch Times, en tidning som drivs av Falun Gong religiös grupp, som är förbjuden i Kina, liksom Radio Free Asia och mänskliga rättigheter i Kina.

Kinas rätt att demonstrera något sådant som absolut frihet på nätet, Kina användare att möta fängelse över nätet rykten, Kina experimentera med webbcensurmetoder, kinesiska internetföretag lanserar webbplats för att avslöja online-rykten, Kära Amerika: Tillräckligt med Kina-bashing redan

Dynamic Internet Technology president, Bill Xia, bekräftade det ägde webbadressen till omdirigerad plats, men insisterade händelsen var ett resultat av den, kinesiska regeringens nätet filtreringssystem, vilket misslyckades. Xia berättade SCMP: “Vi märkte en plötslig ökning av trafiken och misstänkt vi var under attack Vårt säkerhetssystem har aktiverat en skyddsmekanism så att besökare till adressen inte kan se någonting..

Han föreslog en DNS fel eller handhavandefel kan ha omdirigeras online-användare till förbjudna IP-adresser som hans företags, pekar på en 2002 incident under vilken besökare på Sina hemsida omdirigerades till Falun Gongs hemsida. “Jag antar att [Peking] … DNS kapning misslyckades igen”, sade Xia.

IT-säkerhetsleverantörer föreslog händelsen kunde ha varit en cyberattack, medan en lokal ISP Net.cn beskrev omfattningen av det som motstycke för Kina.

Enligt andra lokala rapporter, problemet påverkas rot gTLD servrar i Kina som serveras till två tredjedelar av webbplatser i landet, men inte påverkas utomlands online.

Den kinesiska regeringen just denna vecka uppdrag att online-användare, registrera med sina riktiga namn innan de tillåts att ladda upp videoklipp, till lokala video webbplatser, expanderar ytterligare kontroller på vilka typer av innehåll upp på nätet. Under 2012 beställde det microbloggers eller weibo användare till, registrera sina konton med sina riktiga namn, och förra året utvidgas detta krav till att omfatta, förbetalda mobilt Internet kort och fast telefon tjänster.

Kinas online befolkningen har, klättrat till över 618 miljoner, med nästan 250 miljoner åtkomst till webben för att titta på eller ladda ner videoinnehåll via sina smartphones.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund