Kina sprickor ner på set-top-boxar och obehöriga TV-appar

Så mycket som 70 procent av set-top-boxar som finns i Kina, tillsammans med 81 online streaming program som körs på dem, förbjöds av den kinesiska myndigheten förra söndagen efter Peking passerade en order på strängare censur.

Enligt branschens hemsida Tech.china.com, den Tmall set-top box och dess motsvarigheter som använder Yun OS operativsystem – både som utvecklats av Hangzhou-baserade e-handel jätte Alibaba – tvingades att uppgradera som svar på en “Nej . 229 “dokument.

Den opublicerade dokument samtidigt i september av Högsta folkdomstolen, Folkets högsta åklagarämbetet, ministeriet för offentlig säkerhet, och Kinas State Administration av radio, film och television (SARFT), i ett försök att utöva mer kontroll över en marknad anses under regleras.

Sedan juni 2014 har SARFT försökt att skärpa restriktioner för användning av set-top-boxar och streaming program, och “nr 229” äntligen tillgänglig SARFT den brottsbekämpande och allmän säkerhet muskler det behövs.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Vissa källor hävdade det verkliga syftet med den senaste tillslag är för SARFT att främja sin egen TVOS system, som är under överinseende fullständiga övervakning och är föremål för strängare censur system.

En rapport från Jiemian.com hävdade försäljning av set-top-enheter minskar, med 498,000 sålda enheter under september 2015 ned 16,7 procent från föregående månad.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna