Kina att tända marknad för miljöbilar

Den kinesiska regeringen planerar att pumpa in investeringar och subventioner för att öka landets gröna bilar industrin att bli mer hållbar och konkurrenskraftig, med inriktning på att rulla ut 5.000.000 sådana fordon 2020.

China Daily rapporterade måndagen plan som aviserats av staten rådet skisse generösa subventioner till konsumenter och producenter av miljöbilar, som syftar till att underlätta landets beroende av importerad olja, minska koldioxidutsläppen, och påskynda omstruktureringen av Kinas bilindustrin till en mer miljömässigt hållbar modell .

Det kommer att vara tung statliga investeringar i olika kärnteknologier som krävs för att bygga en stark, globalt konkurrenskraftig grön bilindustrin, tillade den.

China Daily sade på kort sikt, kommer regeringen att fokusera på att utveckla rent elektriskt och plug-in hybridfordon samt ökad användning av fordon med energisparande förbränningsmotorer. Myndigheterna satt som mål att tillverka och sälja 500.000 sådana fordon 2015, vilket kommer att öka 10 gånger till 5 miljoner enheter 2020.

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Dessutom förväntar sig regeringen att uppnå en årlig produktionskapacitet på 2 miljoner elektriska och plug-in hybridbilar 2020, enligt rapporten.

Kina hoppas också dessa ansträngningar kommer att minska den genomsnittliga bränsleförbrukningen för personbilar till 6,9 liter per hundra km till 2015, och mindre än 5,9 liter för energieffektiva bilar. År 2020 kommer målet att vara 5 liter för personbilar och 4,5 för energieffektiva bilar.

China Daily noterade också den kinesiska regeringen maj meddelade det skulle ge en 26,5 miljarder yuan (US $ 4,2 miljarder euro) bidrag för att stimulera köp av energisparande produkter bland bilar och hushållsapparater.

Ritningen också sätta fokus på elektriskt batteri produktion och teknik, rapporterade China Daily. För att öka denna industri, regeringen hoppas att ha två till tre företag med en årlig produktionskapacitet på mer än tiotals miljarder kilowattimmar. Det vill sänka priset på batterier som används i elfordon till 2 yuan för varje kilowattimme 2015, och vidare ner till 1,5 yuan från 2020, tillade den.

En annan rapport från nyhetsbyrån måndagen sade, som en del av planen, kommer fler laddningsmöjligheter också byggas inom och mellan städer för att möta allmänhetens behov.

I rapporten konstateras också Kina står inför en växande global lucka i utvecklingen av elektriska fordonsindustrin, som andra utländska fordonstillverkare också bör förbättra sina elektriska bilindustrin.

Värdera den kinesiska bilindustrin Development Report 2012, Xinhua sade “bakåt” kärnteknologi och avsaknad av massproduktion innebar att Kinas elbil sektorn släpar efter den i utvecklade ekonomier. De närmaste 20 till 30 åren kommer därför att vara en kritisk period för bildandet av en global energieffektiva fordonsindustrin, uppgav det.

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?