Kan kommande Galaxy S7 förföra iPhone 6s användare tillbaka till framtiden?

Vad krävs det för att få en telefon användaren att växla från Apple till Android (eller Android Apple)? Det finns vanligtvis tre eller fyra faktorer som spelar in: slutet av kontraktet, irritationsmoment med den aktuella plattformen, välbehövliga funktioner på nya enheter och kostnad.

Mer av David Gewirtz

S7 kan få tillbaka MicroSD-kort, det kan återigen vara vattentät, kan det finnas en anmärkning stor version, Det kan finnas ett större batteri för längre livslängd, Kamerans upplösning kan gå ner, men kvaliteten kan gå upp

Om du funderar på att köpa en iPhone 6s eller 6s Plus med Apples nya get-a-new-iPhone-varje år uppgraderingsprogram, läsa detta nu. Förvarnad är förberedd. Dessutom är delad smärta healing.

Varje år, som ett urverk, har de stora smartphone spelare spelade produkt ping pong med sina erbjudanden, i hopp om att behålla sina befintliga kunder och locka switchar.

Telekomföretag, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Jag är en seriell omkopplare. Jag bytte från iPhone 4s till Galaxy S4 eftersom – på den tiden – S4 verkade ha årtionden mer avancerade funktioner än min trög iPhone. Sedan, i september, bytte jag tillbaka till iPhone – till stor del på grund av Galaxy S4 signatur fördelar utbytbart batteri och add-on minneskort fanns inte längre i Galaxy S6.

Min fru och jag gillade också idén om enkla årliga uppgraderingar till våra telefoner, så vi valde Apple uppgraderingsprogram (som vi ännu kan leva för att ångra).

Ju mer skarpsinniga av er kanske notera att jag inte har talat om funktioner i Galaxy Note 5, vilket är och var en livskraftig utmanare. Ett av problemen med Samsungs uppgradering kadens är de verkar skilja sina två flaggskepps telefoner med cirka sex månader – så om du gillade den större formfaktor, var du tvungen att vänta ett halvår för att fatta beslut.

Men varje år, saker förändras – ibland bara lite, ibland en hel del. Samsung har faktiskt tre flaggskepps telefoner, S6, Edge, och Anm. Rykten har det att nästa iteration av S6 och Edge beror denna månad, och det är en bra tid att undra om Samsung kan dra sig tillbaka från randen och motivera köpare att vara lojal eller ens att byta.

Låt oss snabbt sammanfatta höjdpunkterna i S7 ryktesspridning

Här är det. Smartphones är en hel del som presidentval. Majoriteten av användarna kommer att anpassa med den andra (en annan eller ett ekosystem eller) en part eller. Det finns en mindre, men ofta inflytelserika och önskvärt, grupp av oberoende väljare (eller köpare i smartphone fall) som kan besluta ett val (eller flytta marknadsandel och lönsamhet nål – särskilt för de icke-Apple leverantörer).

Så nyckeln till att vinna en produktcykel (eller ett val) når och tilltalande för dem lättrörliga väljare / köpare. Den stora frågan när det gäller den kommande S7 är om de nya erbjudanden (som verkligen verkar vara en del av de gamla offer, sätta tillbaka in i produkten) är tillräckligt för att svänga de swing köpare.

Japp, jag vet. Jag känner mig inte det heller. Kanske S7 är bara en off-års uppgradering (som iPhone s modeller anses ofta). Eller kanske smartphones har bara haft alltför många funktioner som fastnat i dem, och det är svårt nu att hitta universellt övertygande nya funktioner.

Eller kanske har vi ingen aning om vad vi pratar om eftersom vi rapporterar om rykten. Det är alltid en möjlighet i en inledande diskussion av detta slag. Håll ögonen öppna. Vi kommer att ha en mycket mer att säga när produkterna tillkännages och vi faktiskt vet vad vi pratar om.

Förresten, jag göra fler uppdateringar på Twitter och Facebook än någonsin tidigare. Var noga med att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz och på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz.

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik