Gör dig redo att ge iOS 7 stöd

iOS 7 kommer, och det är orsakat mig att höja mitt stöd DEFCON nivå upp ett par hack. Om du måste stödja iOS-drivna enheter – antingen på jobbet eller hemma – Jag rekommenderar att du får beredd också.

Det finns ett stort antal iPhones och iPads som faller innanför min krets av inflytande. Några av dessa enheter ägs av familjemedlemmar och vänner, en del är en del av mitt dagliga arbete maskin, och andra tillhör kunder. Som regel iOS-enheter är ganska väluppfostrade enheter, vilket leder mig väldigt lite sorg i det övergripande system av saker, men med lanseringen av iOS 7 planerad till den 18 september jag redan stärkande mig för en ökning av stödsamtal.

iOS 7 representerar den första stora förändringen i iPhone operativsystemet eftersom det släpptes juni 2007. Under den tiden Apple har uppgraderat plattformen betydligt lägga otaliga nya funktioner, men detta är första gången på över sex år att Apple har gjort betydande ändringar i iOS användargränssnitt. Och enligt min erfarenhet, människor får lite utflippad av betydande förändringar. Tror du mig inte? Tänk på de miljontals människor som har köpt en dator med Windows XP på det och trodde det var första och sista operativsystem som de behövde för att få lära sig.

; 7 saker som jag vilja iOS 7 kunde göra

När jag höjer tanken att människor inte gillar förändring, och motstå att behöva ändra sitt sätt att arbeta, kommer någon alltid påpeka att alla användare har, vid ett tillfälle, varit glada att lära sig att använda ett operativsystem, och att lära sig runt ett nytt operativsystem är densamma.

Min strid med detta är att människor i allmänhet inte har något emot att lära sig nya saker, men de finner tanken på att behöva lära något tråkiga och hårt.

Till exempel, min 80-plus mor-in-law har en iPad. Hon tänkte ut det ganska snabbt, och kan handla, surfa på webben, och hålla kontakten med personer som använder den. Det tog henne ett par veckor att räkna ut saker, men nu är hon kan navigera runt i systemet med relativ lätthet. Men vad som kommer att hända senare i veckan när underrättelsen att uppdatera dyker upp på skärmen?

Fastställande muskelminne är en sak, att ändra gamla muskel minne för att rymma förändring är en annan.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Premien nästa generations iPhone 5S är skarp och raffinerad, likt sin föregångare, och kommer i tre metallicfärger. Här är de första bilderna på nya smartphone.

Så, vad är det sätt som iOS 7 kan resa upp användare?

Varje gång du uppgradera programvaran på en enhet, det finns en liten chans att det inte kommer att överleva proceduren. Jag har haft detta hända en gång och var tvungen att ha iPhone ersätts under garantiperioden. Men tack vare Apple, hade jag en ny iPhone i handen nästa morgon. Men om jag inte hade täckts av garantin, skulle detta ha varit dyrt en dyr uppgradering.

Bricked enheter är sällsynta men, och det är egentligen inte en bra anledning att undvika uppgradering.

Jag ser detta som den största stötestenen. Välbekanta ikoner är nu okända, finns det nya användargränssnittselement, och en hel del av möblerna har flyttats om.

En gång välbekant plats är obekant.

Det enda sättet att komma över detta är tiden. Jag rekommenderar att om du är en iOS användare och människor vänder sig till dig för att få hjälp – den typiska hårdvara 2,0 läsare – då jag föreslår att du sätter ansträngning att hitta din väg runt i systemet.

När du klickar på OK på den uppdatering, vet att det finns ingen återvändo. Om du känner folk som kan vara särskilt sårbara för problem efter en uppgradering till iOS 7 kan det vara en god idé att låta dem veta att iOS 7 är på väg, och att påminna om att det är OK att skjuta upp uppdatering för en medan om de inte är redo för det ännu.

Folk klagar alltid om detta efter en iOS uppdatering, och för det mesta droppen är ett resultat av iOS omkalibrering batteriladdningen / urladdning krets.

Några cykler ladda / urladdnings botar vanligtvis detta problem. Om inte, och problemet är ner till iOS release, då är det en fråga om att vänta för Apple att komma ut med en uppdatering.

En omdesignad iOS innebär att utvecklare skapar nya ikoner för gamla program. Eftersom de flesta användare verkar identifiera program från ikonen och inte texten. Detta är ett vanligt problem inte är begränsad till iOS.

Bästa råd är att lära människor att organisera sina program, och lära dem att söka efter dem som de inte kan hitta.

Det verkar finnas en oskriven regel om att en stor del av användarna ogillar de teman som levereras med operativsystem uppdateringar. Den välbekanta har ersatts med det okända, och det tar tid att vänja sig vid förändringar.

Inte mycket att göra här än välja en bakgrundsbild som du gillar och gå vidare.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

bricking anordningar

Nya, okända gränssnitt

Ingen återvändo från iOS 7

Batteriets livslängd droppe

Ikoner alla en föränderlig

nya teman