Google Motorola inställd på att återvända till Indien med låg kostnad Moto G

Google Motorola är inställd på att återinträda Indien i januari 2014 Motorola G, känd som Moto G, enligt telecomlead.com. Priserna har ännu inte meddelats för Indien, men i USA, är en Moto G utan kontrakt säljer för US $ 179 för 8 GB variant och US $ 199 för 16 GB-varianten.

Google köpte Motorola Mobility för $ 12,5 miljarder stängt affären i maj 2012 och sedan gick om att stänga anläggningar och sälja delar av det. Var patent och handenhet värt det?

Specs inkluderar en 4,5 tums HD-skärm, Qualcomm Snapdragon 400 processor med en quad-core processor, som körs på Googles Android 4.3 Jellybean OS. Det är intressant att notera att även för en enhet som har nyligen lanserat, är Google fortfarande använder Jellybean OS i stället för deras senaste OS, KitKat. Förutom den underbara namn branding från Google för sin OS, har jag alltid älskat Motorolas namn branding också, särskilt för Moto-serien. För dem som inte vet, översätter Moto till fett i de flesta indiska språk som hindi eller punjabi. Kanske är relaterad till det är ganska skrymmande vikt av 5 uns, jämfört med andra smartphones för närvarande finns.

Google Motorola har beslutat att släppa detta mer överkomliga, låg slutet enhet som försäljningen av Moto X har varit långsamma, rapporterar The Times of India. Med detta sagt, för den nuvarande amerikanska prissättning och specifikationer, vad som saknas mellan Moto G och Moto X är Moto G: s förmåga att kontinuerligt lyssna efter användarens röst och svara på kommandon. Google Motorolas mål med Moto G är att nå ut en gång till marknader givna efter Googles övertagande, och naturligtvis Indien är på sin lista för att återfå en stark kundbas.

Tyvärr har Google Motorola en hård kamp framåt i Indien, som tillsammans med den skrymmande vikten av Moto G, är prissättningen inte lika aggressiv som vad andra ledande tillverkare erbjuder för närvarande i Indien för den lägre delen marknaden. Till exempel, Samsung Galaxy Young, med en 3 tums skärm och väger bara 3,4 uns, säljer för endast US $ 100 på Amazon. Dessutom, kinesiska mobiltelefontillverkare, som Huawei och ZTE säljer redan Android-enheter så lågt som US $ 100 också.

Det är uppenbart att försäljningen av Moto G och framtida enheter från Google Motorola beror på hur väl enheterna marknadsförs i Indien. Men även då finns det en stor begränsning. Eftersom Google förvärvade Motorola, de måste vara mer försiktiga om att sälja hårdvara. Om de är alltför aggressiv, kunde de sälja smartphones med förlust och göra pengarna tillbaka senare med annonser, potentiellt skada Googles partners som säljer enheter med Google Android OS. Detta kan också på sikt driva människor bort från Google Android-enheter också.

Med detta sagt, åtminstone Moto G kommer att vara till salu i Indien snart. Det kommer inte att släppas i Kina, en annan stor marknad som den kinesiska regeringen, blockerar vissa Google-tjänster som Google Play, som är dess applikationer butik.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell