Google Maps 150.000 supportrar i tyska länk skatte kamp

Google har nått en milstolpe i sin “försvara din webbsida” kampanj, en del av det pågående kamp mot en, föreslog “link skatt” i Tyskland, – kartläggning platsen för sina 150.000 supportrar i landet.

Sökandet jätte nådde milstolpe förra veckan som det försökte att motverka en kommande förändring av den tyska lagen om upphovsrätt. Uppdateringen, offentligt uppmanat “Leistungsschutzrecht” skulle göra det möjligt förlag att ta ut nyhetsförmedlare som Google News för att använda innehåll de producerar. Lagändringen föreslogs efter förlag klagade över att sammanställare tog innehåll de görs tillgängliga för gratis och sedan använda den för att tjäna pengar, till exempel genom att integrera sina annonser.

Den föreslagna ändringen har väckt en hel del debatt i Tyskland, med både den Leistungsschutzrecht supportrar och motståndare anklagar varandra för att använda propaganda metoder för att vinna över tyska medborgare och parlamentsledamöter.

Google startade sin kampanj relativt sent – sparkar av “Försvara din webbsida” förra året, medan Leistungsschutzrecht föreslogs i 2009 – men har ändå sporrat en hel del diskussion. Det första steget i kampanjen såg företag som erbjuder medborgarna information om vilka parlamentsledamöter ansvarar för sin hemstad, med människor då kunna använda Googles webbplats för att kontakta sin representant direkt. Även sådan information finns allmänt tillgänglig, Norbert Lammert, ordförande för den tyska förbundsdagen, som kallas initiativet “fräcka och självklart.

Denna vecka Google styrelseordförande Eric Schmidt träffade Frankrikes president François Hollande. På agendan: föremål för en “länk skatt” och, enligt uppgift, hur mycket sökandet jätten bidrar till landets kassakistor.

Google samlade också uttalanden som motsätter sig Leistungsschutzrecht från sina anhängare, som idag uppgår till mer än 150.000 (med mer än 2,6 miljoner påstås “tittar på” kampanjen), och publicerade namnen och uttalanden om sin nya webbplats www.Netz-Verteidiger.de (som översätter till Net-Back). Som vanligt har Google valt att använda en zoombar karta som visar dess data: Om du klickar på en post, visar kartan namn, plats och meddelande användaren kvar. Dessa meddelanden antingen förinställd av Google, skrivna av våra användare, eller är anslutna till hashtaggen #DeinNetz (ditt nät).

Den Leistungsschutzrecht är för närvarande fortfarande på väg att bli lag i Tyskland. Det diskuterades vid den tyska förbundsdagen för första gången i november 2011 och har nu överlämnats till behörigt utskott för diskussion. Det återstår att diskuteras två gånger i parlamentet innan det i lagböckerna, och eftersom tyskarna får rösta för ett nytt parlament i 2013, är framtiden för lagen inte hugget i sten.

Och även om Tyskland tecknar Leistungsschutzrecht i lag, kan det inte spela ut som förlag hoppas. Efter en liknande lag initieras i Belgien, Google de indexerade platserna, vilket resulterar i en massiv nedgång besökare. Strax efter, förläggare och Google överens om en affär.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre