Google I / O: Android N går beta och här är vad som är nytt

(direktsändning)

Google säger Android N har gått beta och innehåller virtual reality krokar samt produktivitetsförbättringar, säkerhet och prestanda.

Den mest spännande nya Android N-funktionen är ett svar på den urgamla problem att trycka Android säkerhetsuppdateringar till användarna.

Dave Burke, vice VD för ingenjörsteknik, sade Android N är tillgänglig som en beta prövas på primära enheter. “Många av funktionerna i N inspirerades av användare”, säger Burke, som tillade att Google höll en namntävling för att definiera vad “N” ska stå som en kodnamn.

Kanske det mest anmärkningsvärda objekt i Android är push i virtuell verklighet. Google har en referensdesign kallas Daydream med specifikationer för smartphones.

Dessutom: Google spelar social catch-up (igen) med Allo, Duo, uppfräschade digital assistent | Google lanserar Googles startsida, siktar på Amazon Echo | Google I / O keynote: Med siffrorna | Android Wear 2,0 kommer i höst med smartare meddelandehantering, smartare kondition och bättre batteritid

Här är en översikt av Android förbättringar.

Android fokuserar på prestanda, låg latens och ett system UI som kan användas för virtuell verklighet. Android N gör det möjligt för utvecklare att skapa VR verktyg för Daydream-klar smartphones som kommer att finnas tillgänglig i höst. Android ekosystem kommer alla telefoner.

Googles flytta med Androids virtual reality-anslutningar rimmar med vad Microsoft gjorde med Windows 10. Målet är att göra det enkelt för utvecklare att skapa virtual reality-applikationer.

Se expert ta på Daydream VR.

Grafik och run-time har förbättrats. “Med N vi gör vår största språng framåt med Vulkan API”, säger Burke.

De flesta av de förbättringar i Android syftar till spel. förbättringar grafikprestanda kan visa mer i detalj. Android precis i tid runtime kan appar som ska installeras 75 procent snabbare än den tidigare versionen och skär deras storlek med 50 procent.

Sammantaget är förbättringarna runtime kommer att hjälpa batteriets livslängd.

(direktsändning)

Google härdade Android N på säkerhetsfronten. “Vi delar ut viktiga delsystem,” sade Burke. Google lagt filbaserad kryptering, ram media härdning och sömlösa uppdateringar.

De nya funktionerna i Android N, Google spelar social catch-up (igen), Big bet: Maskininlärning, kommer AI att vinnande formel, Google pålar trycket på Apple, Googles startsida fattar avser Amazon Echo, Inside Android Wear 2,0; Android studio 2,2 går förhandsgranskning

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enheter kommer att installera nya program bilder i bakgrunden som liknar hur Chrome verka på säkerhetsuppdateringar.

Android har också lagt Google Play Security Testing, en App Security Improvement Program samt en säker surfning. Dessa tester är aktiverade via ett verktyg som heter SafetyNet, som spårar 8 miljarder appar per dag.

Burke sade multi-tasking var en huvudfokus för Android.

Android N stängs automatiskt appar som du inte har använt på ett tag. Det finns också en “klar alla” knappen längst upp. “Vad vi har lärt oss från vår användarundersökningar är att 99% av tiden, bara människor väljer från de senaste sju,” sade Burke.

VR-läge

Prestanda

Det finns också en snabb övergång funktion som tidigare app används bara genom att dubbelgäng den senaste knappen. “Du kan tänka på det som en förenklad alt-tab”, säger Burke.

Google har också lagt till två nya fönsterlägen, bild i bild och delad skärm. Delad skärm kommer att finnas tillgängliga på tabletter och telefoner. Anmälningar möjliggör också snabba svar med fler kontroller. “Nu är du möjlighet att välja vilket program underrättelser är viktigt för dig,” sade Burke.

Företaget också uppdaterade Android Wear 2,0.

Säkerhet

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Produktivitet

Google I / O