Google flaunts ny Hangout startknappen till företag

Fortsätter att släpa bläs vägen, mot bra nog videokonferenser, är Google gör tillgång till videokonferenstjänst Hangouts ännu vanligare.

Google blir allvarligare om att stödja utvecklingen av mobila applikationer på App Engine moln plattform.

Internet jätten har infört en ny, inbäddningsbar Hangout startknapp avsedd att locka fler företag och utvecklare att den molnbaserade tjänsten.

Att upprätthålla en enkel-as-möjlig metod som inte kräver IT konfigurations bortom vissa kodningsinstruktioner, är funktionen bjudet att vara redo för att integreras på någon app eller webbplats.

Google lanserar Hangouts med ett antal mindre men snabbt stigande spelare i affärssystem, inklusive Zendesk, Zoho, och Smartsheet, bland andra.

Stephen Chow, chef för Google Apps och Hangouts Tekniksamarbeten, beskrivs i ett blogginlägg på tisdag morgon hur bädda knappen Hangouts inom dessa kundservice och samarbetsplattformar skulle kunna öka avkastningen på lång sikt.

Oavsett om du är en säljare som arbetar i ett CRM-app eller en ingenjör i ett projektledningsverktyg, bara det tar ett klick för att starta en Hangout och ditt team kommer automatiskt att bjudas in. Du kan även förbättra kundservicen med förmågan att snabbt starta i en Hangout med video med en klient för att lösa ett problem.

För en närmare titt på hur Google Hangouts kan startas inifrån Salesforce.com via samarbetsplattform Esna, kolla in promo klippet nedan

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis