Go Daddy vinklar att bli större molnapparna provider

När jag först börjar titta in direkt, en molntjänst som låter småföretag organisera och spåra kvitton och annan information som är nödvändig för den årliga redovisningsändamål, var det ett självständigt bolag.

Programmet kan importera data från viktiga marknadsplatser, inklusive PayPal, eBay, Amazon och Etsy samt bank- och kreditkortskonton. De grundläggande tjänster är gratis (just nu åtminstone), Långtids Plus (9.95 per månad fram till fjärde kvartalet) är en premiumtjänst som omfattar årliga, kvartalsvis och moms spårning och rapportering.

Tjänsten blev bara mer intressant när Långtidsförvärvades av Go Daddy i mitten av juli.

Motiven från Go Daddy ståndpunkt är tvåfaldig: Inte bara är båda företagen fokuserade på att bygga ut infrastrukturen för att låta företag sköta sin verksamhet i datormoln, är de båda fokuserade uttryckligen på små och medelstora företag (SMB).

“Outright.com har byggt lätt att använda programvara som effektiviserar arbetet involverade med att driva ett start-up eller småföretag … skatter, intäkter, vinster, kostnader och andra finansiella data som kan vara en administrativ distraktion för företag ägare “, säger Warren Adelman, som var Go Daddy VD när acquition tillkännagavs.

Adelman avgick den tjänsten ett par veckor senare, så det ska bli intressant att se om planen för ren utvecklar sig som ursprungligen förväntades. Oavsett, är det Långtids buyout företagets första stora förvärv.

Steven Aldrich, som var VD vid Långtids förvärv, sade ansökan har lockat mer än 200.000 småföretag sedan det infördes 2008. “Ekonomisk förvaltning och skatter gäller för alla, men några småföretagare vill tillbringa mycket tid oroande om det “, sade han.

Ett exempel på en ren kund är Natalie Rustigan, som äger en online klädaffär kallas Superstars i förklädnad. Hon sa

Jag har en ganska upptagen liv och det var svårt för mig att alltid hålla koll på mina inkomster och utgifter. Med direkt, jag vet automatiskt min vinst och det har en lista över alla mina transaktioner, tillsammans med diagram, som tillåter mig att se hur mycket jag spenderar på saker.

Aldrich är nu Go Daddy senior vice president för applikationer och han sade Långtids tjänsten kommer att integreras i Go Daddy andra bastjänster, såsom dess webbplats hosting och e-handelsutbud.

Under de närmaste månaderna kommer Långtids webbplats effektiviseras för att passa med Go Daddy navigeringen och en integrerad tjänst planeras före utgången av året. Det finns en prisförändring på gång, Långtids redan meddela sina användare att priserna skulle förändras under det fjärde kvartalet, även om detaljerna är ännu inte tillgängliga.

I slutet av 2011, var Go Daddy köptes av KKR, Silver Lake och Technology Crossover Ventures – och det sägs att pengar skulle gå mot att bygga sin verksamhet tjänster utöver domännamns kärnan och hosting-tjänster på vilken den gjort sitt namn. KKR verkställande Scott Wagner tjänstgör som tillförordnad VD tills styrelsen utsett en ersättnings.

Det ska bli intressant att se om företaget försöker att kasta sig efter artister som Zoho, som uttryckligen har fokuserat på moln affärsapplikationer anpassade för små företag.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela