Gadget beslutsfattare: Innovate, inte iterera

Den mobila tech segmentet har nya prylar som förekommer nästan varje dag. Det finns ingen brist på telefoner, surfplattor, bärbara datorer och andra prylar. Medan konsumenter bombarderas med nyheten om enheter hela tiden, sällan gör man följa med som gör köpare vill dra ut plånboken.

Utslagen av me-too enheter inte fånga fantasin hos konsumenterna. Det finns bara ett sätt för gadget beslutsfattare att göra det, och det är att förnya sig, inte iterera.

OEM vilja upprepa produkter som är ett säkert sätt framåt. Vem kan fel dem för att göra befintliga produkter bättre? De tror att det sänder budskapet att deras senaste modell var ganska bra, så varför inte bara göra det lite bättre?

Problemet är att det är vad alla i branschen gör. Gadget efter gadget släpps det är bara en lite bättre (om alls) än andra. Sällan gör en enhet verkar som har verklig innovation, det slag som fångar hjärtan och sinnen potentiella köpare.

Innovation är vad de flesta konsumenter vill se i nya prylar. Det är inte nödvändigt att helt ändra status quo för att göra detta, kan det göras i lagom storlek bitar. Gör en anordning som gör en sak som i grunden förbättrar livet för ägarna. Framgångsrika produkter alltid göra detta i någon form eller annan.

Det är lätt att konstatera och inte så lätt att göra. Vi skulle se det hela tiden om så, i stället för den verklighet som visar att det är sällsynt. Men om företagen sätter sina talanger till uppgiften, i stället för att låta dem göra befintliga produkter marginellt bättre, kan det göras. Apparatmakers har en häpnadsväckande mängd talang på personal, så sätta dem i arbete.

Förvara inte rakning en millimeter av här och där, eller tappa ett uns. Medan de är trevliga förändringar de inte verkligen göra skillnad för potentiella köpare. I stället hitta en sak som gör en grundläggande skillnad för köpare och genomföra den väl.

Skapa en helt ny typ av enhet kan vara innovativa, men det är inte nödvändigt. I stället hitta en enda innovation inom design, hårdvara eller mjukvara som lägger en funktion eller funktion som ger resonans med konsumenter. En sak som gör deras liv bättre bara för att ha det.

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Innan folk hoppa in med de oundvikliga krav på mig att ge några idéer, jag erkänner jag kan inte. Det är inte mitt jobb för en sak, och även om det är lätt att säga att jag erkänna att det inte är lätt att göra. Annars skulle vi se innovativa nya prylar hela tiden. Kommer upp med att vina-bang innovation är upp till OEM med alla sina ingenjörer.

Detta är värt att påpeka som OEM verkar ha glömt detta. Varför annars skulle vi fortsätta att träffa produkt efter produkt släppts som är i princip som alla andra där ute? Framgång i en sådan miljö är inte troligt, och om framgång uppnås är det förmodligen en ren olycka av omständighet.

Gadgeten som visas som gör något nytt för köpare, eller gör något de gör hela tiden lättare / bättre, har en chans att resonera med konsumenterna. Det är osannolikt sådan innovation kommer att identifieras genom fokusgrupper, eller undersökningar av befintliga kunder. Om konsumenterna var mer innovativa än de smarta människor på personal vid OEM då skulle förklara status quo.

Alla konsumenter vill ha från gadget beslutsfattare är att bli bländade. Visa oss en funktion eller funktion som gör oss gå WOW, hur jag leva utan det förut? Om gadgeten är i stort sett som andra med undantag för den funktionen, det är OK. Innovation kräver inte en enhet helt annorlunda än befintliga produkter. Bara en sak som är omvälvande.

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet