FreedomPop syftar till att hugga röst- och dataväxlar med Wi-Fi första smartphone

Den FreedomPop Privacy Telefon,. FreedomPop, Budget mobiltjänst FreedomPop lanserar en ny telefon som prioriterar Wi-Fi för röst, text och data, i syfte att hjälpa konsumenterna att spara på dyra mobiltjänster.

Los Angeles-baserade företaget, som har ambitioner att skaka den amerikanska mobilmarknaden, har tillkännagivit planer på att lansera en budget smartphone i 2016 som kommer att använda Intels Sofia Atom x3 processor – som ser ut att minska kostnaderna genom att slå samman modemet och processor på ett enda chip.

Planerna avslöjades som Intels investering arm, Intel Capital, meddelade mer än $ 22m investeringar i 10 startups, varav en är FreedomPop.

FreedomPop driver ett virtuellt mobilnät som körs på Sprints nätverk i USA, något som liknar Googles Fi-tjänst. Det säljer även renoverade telefoner och i september lanserade en beta av dess fria mobiltjänst i Storbritannien, där det med hjälp av tre brittiska nätverk under Mobile Virtual Network aggregator affär med Londonbaserade X-rörlighet.

I Storbritannien, erbjuder 20 minuter, 200 texter och 200 MB data för fria och sedan avgifter för extra minuter, texter och data.

Trådlösa tjänster i USA gör det enkelt att betala mer än du borde för en smartphone och en tillhörande dataplan. Här är åtta frågor du kan ställa (och svara) att se till att du får bästa möjliga affär.

Detaljer om FreedomPop anordningen är knapphändig, men enligt hemsidan systersajt, kommer Intel-enhet kostar någonstans mellan $ 99 och $ 199 och är planerad för lansering 2016.

Detta pris sätter enheten i en växande klass av mid-range smartphones från lik av OnePlus, Huawei och Motorola. I USA kommer det att finnas tillgänglig via FreedomPop s obegränsad samtalstid, text, och dataerbjudande, som kostar $ 5 per månad.

FreedomPop tillkännager gratis röst- och dataplaner för iPhone, MWC 2015: Intel lanserar nya Atom x3, x5, X7 mobila processorer, Under ytan 3: Intels 14nm Atom Cherry Trail chip

Intel har inte haft samma förmögenheter i mobil som det gjorde med uppkomsten av stationära datorer, och FreedomPop vd Stephen Stokols verkar övertygade om att tieup med Intel och Sofia processor kommer att vara ett positivt steg för chipmaker.

“Vi kommer att visa upp sin teknik mer än de kunde på egen hand, för säker” Stokols berättade Recode.

Enheten kommer att göras av en icke namngiven men välkänd tillverkare och är inställd på att starta på flera marknader, tillade han. Investeringen från Intel och annan strategisk backer tar bolagets finansiering juni runda till $ 36m.

Läs mer

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet