Från Data Lakes till Data Träsk

mul-ti-plexer-er. substantiv. En anordning, i elektronik, syntetiserar att olika datasignaler till en enda, enhetlig utgång. webbplatsen Multiplexer går samman olika perspektiv, medietyper, och datakällor och syntetiserar dem i ett tydligt budskap, via en sponsrad blogg.

webbplatsen Multiplexer tillåter marknadsförare att ansluta direkt med webbplatsen samhället genom att ge dem möjlighet att blogga på hemsidan publiceringsplattform. Innehållet på webbplatsen Multiplexerkontrollsystem bloggar produceras i samarbete med sponsorn och är inte en del av webbplatsens redaktionella innehållet.

Data sjöar kan overhyped, men de representerar helt klart en ny möjlighet för företag analys.

Faran är att

Genom sin definition, accepterar en data sjö alla data, utan tillsyn eller styrning. Utan beskrivande metadata och en mekanism för att upprätthålla den, riskerar data sjön förvandlas till en data träsk.

Det finns verkliga fördelar med att uppgifter sjöar. Till exempel, behöver du inte att definiera begränsande datastrukturer på framsidan. Arbetet med dataanpassning kan sedan göras om och när det behövs, och skjuts till de människor som vet det bäst – affärsmän som vill göra analysen. Det kan då koncentrera sig på att se till att det finns så mycket data som möjligt till ett rimligt pris.

Men vissa förespråkare av data sjöar gör dem låter som magisk lösning som fixa alla kända analytiska missförhållanden. Den svåraste problem i analys har alltid varit datakvalitet och integration i många olika affärs användning av information. Data sjöar hjälpa, men det finns inget sådant som en magisk kula. Framför allt har de inte eliminera behovet av “datalagring” eftersom det är i slutändan ett företag problem, inte bara en teknisk.

Som alltid är det inte bara om teknik. Företag som vill lyckas i analyser måste också arbeta hårt på de organisatoriska strukturer, processer och kulturer som leder till rätt data i första hand.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

[En version av detta inlägg publicerades ursprungligen på Business Analytics bloggen]

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta