Försvars startar massiv Oracle refresh

Försvarsdepartementet har släppt den efterlängtade anbudsförfrågan för att uppdatera sina languishing mänskliga resurser och lönesystem – men det är inte dikning sina Oracle / People system.

Värt upp till $ 500 miljoner kommer sannolikt att bli den största släpptes av någon statlig myndighet i år anbudet försvars utfärdade i dag. Den HR-system refresh har varit på önskelistan försvars Chief Information Officer Greg Farr sedan sin utnämning i slutet av 2007 och förebådades av honom i början av förra året som det första stora projekt han skulle utföra.

Anbudshandlingarna visade att försvars behåller sin People (Oracle) system PMKeyS, men kommer att uppgradera till den senaste versionen. Systemet används för närvarande inte har säljaren stöd – en fråga flaggade i en senare system revision av KPMG.

PMKeyS integrerar närvarande militära och civila personal poster och hanterar betalningar till civil personal. Samtidigt är militär löner hanteras av två separata system, Australian Defence Force PAY (ADFPAY) och Central Reserve lönesystem (CENRESPAYII), som var i mitten av löne fiasko i slutet av förra året när vissa officerare emot felaktiga betalningar. Tidigare i år försvarsminister John Faulkner, sade att regeringen skulle begå upp till $ 500 miljoner avhjälpa problemet system.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Försvars planerar nu att tratt alla funktioner betalnings genom en ny Oracle-plattform, HCM version 9, “Global Payroll System”, som det kommer att genomföra inom ramen för uppdatering. PMKeyS befintliga funktioner, utom för betalningar, kommer att migreras till den senaste versionen.

Anbudet release är ett tecken på att CIO har fått internt stöd hög nivå som Farrs varandra föregångare har misslyckats med att vinna. Andra stora projekt på försvars lista inkluderar trimning tillbaka 200 av sina datacenter till färre än 10. Tidigare i år försvars också tog regeringen omfattande upphandling av Microsoft licensiering som en del av sparplan rekommenderas enligt Gershon granskning.

Budgivare hoppas att vinna affären kommer troligen att ha att avbryta julen planer med förhandlingar förväntas äga rum under det nya års uppehåll. Anbud nära den 7 oktober med en förväntad startdatum februari 2010.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst