Forresters Top 20 Mobile Device Management Best Practices För företagen

mul-ti-plexer-er. substantiv. En anordning, i elektronik, syntetiserar att olika datasignaler till en enda, enhetlig utgång. webbplatsen Multiplexer går samman olika perspektiv, medietyper, och datakällor och syntetiserar dem i ett tydligt budskap, via en sponsrad blogg.

webbplatsen Multiplexer tillåter marknadsförare att ansluta direkt med webbplatsen samhället genom att ge dem möjlighet att blogga på hemsidan publiceringsplattform. Innehållet på webbplatsen Multiplexerkontrollsystem bloggar produceras i samarbete med sponsorn och är inte en del av webbplatsens redaktionella innehållet.

Forrester Research analytiker Benjamin Gray var den presenterade gäst på en Sybase-värd webinar förra veckan (December 15). Som en bra gäst, Gray kom bärande intressanta uppgifter och anekdoter om mobila upptag i företaget, liksom hans rekommendationer utläsa från hundratals CIO intervjuer för de bästa sätten att hantera och säkra dina mobila enheter.

Låt oss börja med de data och anekdoter. Det finns en “enorm tillströmning” av mobila enheter i företag, vilket framgår av nordamerikanska och västeuropeiska enkätdata från tidigare i år visar att hälften av företagen har redan stöd för mer än två mobila plattformar, med 29% som stöder tre eller mer (klicka på bilderna för att se en större version).

Mer än 50% av företagen har böjt sig för arbetare tryck och stöd personligen ägda smartphones. Bland de övriga finns en hel del IT-chefer och “även C-nivå chefer” nu gör det till en prioritet att upprätta en sådan politik och utveckla en förvaltningsstrategi.

Trots tillströmningen av arbetarägda enheter, BlackBerry och Windows Mobile fortfarande överraskande stark, åtminstone de gjorde i Q1 när undersökningen genomfördes. Det kommer inte vara densamma för länge, säger Gray, som förväntar Android och iPhone för att dyka upp snabbt. Men varken OS någonsin kommer dominera, sade han. Det innebär extra arbete för företag, men lämnar enskilda arbetstagare vinnaren i detta scenario.

När det gäller bästa praxis, har Gray 20 tips. Först och främst bör företag börja med att forska deras användar befolkningen och skapa politik som bygger på det. Detta kan innebära en baslinje politik en som kan gälla för alla från föraren lastbil till VD, med starkare lager ovanpå.

Men få företag idag ordentligt segment deras användargruppen. Som ett resultat, de flesta IT-organisationer över säker och över hantera 80% av sina anställda, men utbudet sina 20% de viktigaste, säger Gray.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Gray råder också företagen att “omfamna mobilenhets agnostiker hantering av mobila enheter lösningar” (fullständig redovisning: som Sybase Afaria) i antingen programvaran eller tjänsten form, särskilt en som erbjuder en “enda glasruta”. Och medan han meddelar att företagen sätter sitt telefonnummer på den låsta skärmen ringa om enheten är förlorad, inte Gray inte tror på att sätta företagets logotyp på enheten, eftersom det ger för mycket av en frestelse att data tjuvar.

För att bekämpa hackare, IT-chefer behöver strikta riktlinjer om lösenord, misslyckades verifieringar (misslyckas tio gånger och data enheten låses automatiskt eller torkas) och datalagring (kryptera all data).

Grå råder företag att investera i “rätt multiplattformslösning”, som han anser att det är en bättre långsiktig investering i form av IT-tid och kostnad. Han erbjuder fem andra stängnings tips som företag kan agera på nu.

——-

Har din organisation genomföra några eller de flesta av dessa mobila bästa praxis? Vad kanske saknas?

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september