Forrester: iPhone, iPad är företags klar

Apples iPhone och iPad i allt större utsträckning antas i företaget och säkra nog för de flesta företag, men med hög säkerhetsföretag är benägna att hålla med Research in Motions (RIM) BlackBerry-plattformen, enligt en Forrester Research rapport.

I rapporten dras slutsatsen att iPhone och iPad är “säkra tillräckligt” med rätt politik och tekniska kontroller. I själva verket stöder Apple e-postmeddelande kryptering, enhets våtservetter, passerkodsnummer lås, Autolock, automatisk autowipes, skyddade konfigurationsprofiler och kontinuerlig uppdatering.

Forrester säger dessa sju säkerhets inga brainers är möjligt på iPhone och iPad via ActiveSync. Sammantaget kan iPhone vara en godkänd andra smartphone i företaget så länge företagen håller sig till iPhone 3GS, 4 och iPad, som stöder hårdvarukryptering. Men oförmågan att stänga jailbreaks kommer att ge företag en ursäkt för att undvika Apples plattform, sade Forrester.

Läs mer om “Forrester: Apples iPhone, iPad säker nog för företag, men RIM säkerhetsregler hönshus” på hemsidan.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september