Företagare välkomna Modi handlingsplan för att uppmuntra startups

Efter avtäckningen en ny politik för att öka Indien startups på lördag, bland de stora standardrutiner som aviserats av Indiens premiärminister Narendra Modi var en treårig skatt semester, inrättande av en $ 1,5 miljarder start fond, en $ 310.000.000 kreditgaranti fond för att hjälpa flödet av satsning skuld från bankerna, befrielse från inspektioner Labor department för första tre åren, och en enkel utgång policy.

Den nya 19-punkts politik mottogs väl av start gemenskap, som efterlängtad politiken under de senaste 20 månaderna sedan Modi blev premiärminister. När det kom, ökade det förtroende som det nya initiativet skulle ge en stimulans till ekosystemet i landet. Några av de eftergifter, som skatteförmåner, kommer att ingå i budgetförslagen och genomförs efter det att parlamentet skickar dem i budgetsammanträdet, med början nästa månad.

Att ta itu med “Startup Indien, Standup Indien” toppmöte som hölls i New Delhi på lördagen, sade Modi att de framgångsrika startups skapades av dem som drevs av en idé och lusten att lösa problem som människor möter. Start innovatörer ofta drivs av en känsla av medkänsla för andra. “Vi har en miljon problem men samtidigt har vi över en miljard sinnen för att lösa dem,” statsministern hävdade.

Start rörelsen inte bara styrs av pengar och berömmelse, dess syfte var längre än så. Ungdom måste vända från arbetssökande till jobb kapare. “Om en start kan erbjuda anställning till och med fem personer, skulle det göra en stor tjänst till nationen,” sade Modi.

Regeringen kommer att inrätta en exklusiv fond för $ 1,5 miljarder kronor för att finansiera dem, ingen inkomstskatt på vinster för första tre åren, undantaget 80 procent i patent avgift för startups, en själv certifieringssystem för startups för nio arbets- och miljölagar baserade efterlevnad, förutom snabbt spåra arbete vid start patentansökningar, och Åtal innovation Uppdrag att lanseras för att ge ett uppsving för innovation, “statsministern tillsattes.

Grundare och VD för GREX Manish Kumar sade att den nya politiken hade några viktiga och mätbara fördelar som startups kunde få. Viktigast beskrivs statsministern en förändring i princip inställning av regeringen mot ekonomin – att hålla sig borta från att besluta och styra på vad som behöver göras. “I stället var regeringen tittar på en politik för armslängds avstånd aktiveringen. Detta stativ är en djärv ny förändring i regeringens politik och störande i sin egen rätt”, säger Kumar.

Han sade att företaget skulden kapitalt saknas i ekosystemet och startups var endast för att det egna kapitalet som ett sätt att kapitalet. “Vårt företag är redo att starta företag skuld inom en snar framtid och den nya politiken kommer att hjälpa våra partnerbanker och andra finansinstitut företag (NBFCs) gå vägen tillsammans med oss ​​mer aggressivt som krediter blir garanterade”, säger Kumar.

Modi vid start Indien initiativet. Credit: officiella hemsida premiärministerns kontor.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Men han sade att vad startups förväntat men inte meddelat var redressal farhågor kring teoretiska värderings vinster till investerarna utöver det verkliga marknadsvärdet. Förekomsten av sådana skatteavdrag idag ligger på Startups ‘ändar. “Några andra åtgärder är till förmån för företag som en skatt semester för tre år, vilket är välkommet”, tillade Kumar.

Himanshu Meena, grundare av Dropbase Software Private Company Parsel, kände att det mest uppfriskande aspekten var premiärministerns spetsiga betoning på minimi statlig inblandning och hans löfte att underlätta konkurslagstiftning som indikerade regeringens vilja att ge utrymme för entreprenörer för experimenterande, utan att oroa alltför mycket om arkaiska lagligheten.

“Med nyare affärsmodeller, ser vi att de befintliga rättsliga ramar finns vilja, som med gemensamma ekonomi modeller av Airbnb eller Uber. I ett sådant scenario, den premiärministerns retorik frågar startups berätta regeringen vad man ska göra var mycket lugnande,” Meena lagt till.

Terming den nya startpolitik “nedslående och tråkigt och ingenting annat än en annan retorik utan konkret handlingsplan och förändring i markläge,” Kandadai Partha Sarathy, vd för Hyderabad-baserade Madhyam Communications, sade att premiärministern inte beröra flera frågor som påverkar startups i landet.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Erinrar hans erfarenhet sedan sin studietid i början av 1990-talet, säger Sarathy att om han hade ambitionen att bli en entreprenör och tillämpas med bankerna, kunde han inte få lån eller erforderlig mark i små industrins industriområden. “Saker och ting har inte förändrats även efter två decennier av reformer som officiell apati och komplexa regler och förordningar som brukade vara där i början av 1990-talet finns kvar även efter 20 år”, sade han.

Banksystemet är så ineffektivt att tusentals crores av rupier skulle ges till personer med inflytande medan de småföretagare skulle utsättas för mängder av förfrågningar. “Vi uppmanas att lämna in massor av dokument som bevis även att öppna ett bankkonto, vilket dödar vår entusiasm”, tillade Sarathy.

Men ser India Red Ribbon Asset Management VD Aditya Kanoria en strimma av hopp. “Den bästa av begrepp misslyckades på grund av bristande finansiering och initiativ skulle motivera fler och fler investerare att investera i nystartade, lösa frågan för evigt. Men mer klarhet behövs om förmögenhetsskatt vinster på ängel investeringar och vi förväntar oss att detta ska lösas i de indiska budgetförslag nästa månad “, säger Kanoria.

Gemensamt vd för Bonita Indien Umang Srivastava sade att startups i landet kommer att inleda en ny era, och att den grundläggande idén om att minska statlig inblandning för att förbättra miljön i sig är revolutionerande tänkande. En annan glädjande budskap har varit att regeringen vill att startups att inte bara fokusera på det, men på andra områden.

“Några av de nya principerna, inklusive skatt semester för startups, patent avgifter reduktion, självcertifiering, finansiering för innovativa företag, kreditgaranti försäkring, och skattefrihet för kapitalvinster, bland annat, kommer definitivt att göra en stor förändring och kommer att bli synlig i de närmaste åren “, tillade Srivastava.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera