Fem tips för att ta proffsiga bilder med din smartphone

iPhone 6 Plus panorama tas i Snowdonia, North Wales, Storbritannien

Smartphone har blivit kamera som alla har till hands. Och det är en mycket kapabel kamera. Men följande tips kommer att hjälpa dig att ta ditt fotograferande till nästa nivå.

Dike aktie appen

Beståndet fotografi app som kommer med iPhone och Android telefoner är bra, men att välja en bättre appen – oftast – leda till bättre bilder.

För iPhone, är min favorit app Camera +. Det är inte en gratis app – iPhone-versionen kostar $ 2,99 – men det erbjuder ett brett utbud av professionell nivå funktioner som separat exponering och fokus kontroll, stabiliseringsmedel och burst-läge, och även en lång exponering funktioner.

För Android är ett program värt att ta en titt på Open kamera. Inte bara detta erbjuder ett brett utbud av professionella funktioner, det är också fri, öppen källkod, och känner inga annonser.

HDR kan verkligen hjälpa

De flesta fotografering apps har en funktion som kallas HDR – som står för High Dynamic Range. Det kan hjälpa dra ut detalj i vissa situationer. Till exempel

Landskapsbilder, svagt ljus, bakgrundsbelysta scener, porträtt tagna i solljus

Testa. De flesta program erbjuder möjligheten att ta en HDR och en vanlig bild, så att du kan välja den bästa och lära sig när HDR hjälper och när den inte gör det.

burst mode

Burst mode är en annan fantastisk funktion som de flesta kamera program har. Den tillåter dig att trycka på avtryckaren för att ta en ström av bilder som du kan sortera igenom för att hitta det bästa skottet senare.

För snabbrörliga scener, kan burst mode göra skillnaderna mellan att få skottet och saknade skottet.

En liten “ficka” stativ som du kan sätta på ett bord eller huven på vår bil för att ta ett snabbt skott. Något som GorillaPod,. En adapter som gör det möjligt att ansluta en smartphone till en fullstor stativ, såsom Manfrotto Universal Clamp.

En hel del av vad Apple gör är “användar fientlig och dum” – och vi har bara oss själva att skylla, här är hur mycket det kostar att ta ut en smartphone för ett år, $ 199 2-in-1s kan utgöra ett hot mot både Chromebook och PC-industrin, bör du koppla din smartphone laddaren när den inte används,? Ja, du kan bygga din egen smartphone

Använd ett stativ

Du kan fixa det mesta, men om ditt foto är suddig – eller som proffsen kallar är mjuk – då finns det inte mycket du kan göra för att spara det. Det är där ett stativ verkligen kommer in i bilden.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Det finns två olika typer av smartphone stativ

Clip-on linser

Ett annat sätt att ta din fotografering till nästa nivå är att använda clip-on linser som passar över den befintliga kameralinsen. Det finns en mängd olika linser tillgängliga, inklusive telefoto, vidvinkel och makro.

För en uppfattning om vad som finns tillgängligt, ta en titt på ett kit såsom Olloclip.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell