Fem skäl till varför Windows 8 har misslyckats

Windows fans kommer gnälla, men Net Applications “desktop operativsystem siffror ljuger inte,. Windows 8: s patetiska användar adoption nummer, kan inte ens hänga med Vistas usel tal.

1. Metro, aka Modern: En ful, värdelös gränssnitt.

Siffrorna talar för sig själva. Vista, allmänt erkänt som ett misslyckande, faktiskt hade signifikant bättre adoptions siffror än Windows 8. Vid liknande punkter i sina utrullningar, Vista hade en stationär marknadsandel på 4,52% jämfört med Windows 8: s andel av 2,67%. Understryker bara hur dåligt Windows 8 antagande har gått, Vista inte ens har fördelen av semesterperioden försäljning för att öka sina siffror,. Tabletter – och inte Surface RT tabletter – var vad folk köpte i december förra året, inte Windows 8-datorer.

Windows 8: s misslyckande är faktiskt större än det verkar. Tabletten och telefon marknaderna under 2007 var bredvid obefintlig. Nu, i en marknad där, NPD räknar tabletter till sig sälja bärbara datorer vid årets slut, varken Windows 8 eller dess kusiner Windows RT och Windows Phone 8 visas även på NetApplication mobila och tablettrapporter för februari 2013. Hur illa är det? Android 1.6, med är liten 0,02% av marknaden, inte göra listan.

Jag förutspådde att Windows 8 skulle vara död vid ankomsten förra året, men det är floppa ännu mer än jag trodde det skulle vara. Så varför har Windows 8 varit ett sådant fel? Här är min lista

Jag sagt det förut, jag säger det igen: Metro, eller vad man nu vill kalla det, kan göra en OK tablett gränssnitt, men det är ful och värdelös på skrivbordet. Det kräver att användarna att glömma allt de någonsin lärt sig om Windows och lära ett helt nytt sätt att göra saker utan egentlig anledning. För att citera en populärt hölls mening är Metro “fruktansvärda”.

Visserligen kan man använda en mer traditionell Windows-gränssnittet, men du vet vad som skulle ha varit mycket bättre? Om Microsoft just hade hållit Windows 7 Aero-gränssnittet för datorversionen av Windows 8 och ge upp denna idé att Metro beröringsvänliga gränssnittet är för varje enhet.

Kan du berätta en ny sak att Windows 8 kommer till skrivbordet som var verkligt innovativt? Spännande? Engagerande? Jag kan inte. Windows 8 är snabbare än Windows 7, men det är om det – och att dubbla gränssnitt röra gör det långsammare för praktiska ändamål.

Jag sa hela tiden programmerare skulle inte vilja kasta ut sin hard-won.NET, Windows Communication Foundation (WCF) och Windows Presentation Foundation (WPF) expertis för att arbeta inbyggt i Windows 8. Jag var rätt. Gabe Newell, grundare och vd för video spel företag Valve, sa det bäst, Windows 8 är en katastrof för alla i PC-utrymme,. Han sedan, började röra sin Steam spel imperium till Linux.

Windows 8 skrivbord andel växer till 2,6 procent i februari, Analytiker: Windows 8 hårdvara “friendly” och erbjuder “ingen klar fördel i att byta från iOS eller Android, Amazons bäst säljande laptop inte köra Windows eller Mac OS, körs Linux; Var Sinofsky sparken för Microsofts synder,? Fem anledningar till varför Windows 8 kommer att vara död vid ankomsten

Vi såg detta hända innan med Vista och XP. Då, som nu, det nya operativsystemet – Vista – var inte bättre än det gamla operativsystemet – XP – så mycket få människor flyttade till det. Vi ser det nu igen.

Dessutom, i en ekonomi som fortfarande inte framåt snabbt, som verkligen vill flytta från försökt och sant Windows 7 till nya, dyra Windows 8 PC? Som, Sterne Agee analytikern Shaw Wu observerade de $ 500 till $ 1200 prislappar smällde på Windows 8 hårdvara gör det “konkurrenskraftiga, i en värld där människor vill iPads och Android tabletter.

Om du ska köpa en ny datorenhet i 2013, är chansen att det kommer att bli en Apple iPad, en billig Android tablett, eller en; Chromebook. Det; pc är inte död, men det är inte mycket lönsam heller – och Windows 8 är inte hjälper PC-försäljningen.

Microsoft har att veta detta. Om, Microsoft verkligen inte börja sälja, eller snarare hyra, Microsoft Office för iPad, du vet att de har sett dagens ljus,. Microsofts framtid då inte kommer att ligga i operativsystemet och applikationsförsäljning, men inom tjänstesektorn.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Och Windows 8? Liksom Vista innan det kommer Microsoft att åter släppa en äldre version av Windows, Windows 7 den här gången istället för XP, och börja prata om underbart, Windows blå, nästa version av Windows, kommer att bli.

 Berättelser

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

2. Windows 8 förde ingenting innovativa till skrivbordet.

3. Utvecklare hatar det.

4. Legacy Windows 7-användare rör sig inte.

5. Tablett, smartphone, och desktop konkurrens.