Fem saker Inspiron Duo berättar om Dells strategi (eller brist på en)

Dell på tisdag avslöjade “Inspiron Duo” under ett anförande på Intels IDF konferens denna vecka. Samtidigt lyckades det att avslöja allt som är fel med sin konsumentstrategi.

Denna “hybrid” enhet är i huvudsak en bärbar dator med en löstagbar displa y – vi har sett det här förut, rätt Lenovo? – Och enligt Engadget Ross Miller, sport en 10-tums skärm, dual-core Atom N550 och Microsoft Windows 7 Premium.

Glädje.

Det bör släppas “i slutet av året.” (Påminnelse: det är september.)

Annat än att vi inte vet något – inget pris, ingenting.

Och ändå jag krypa. Och den här videon kommer att göra dig krypa också

Var är designen mojo? (Adamo, någon?)

Varför Dell stör oss med vad som är effektivt en högstämd netbook?

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Är detta verkligen den bästa Dell har på väg?

Med dessa frågor i åtanke, här är fem skäl till varför Dell inte helt få konsumenterna – och varför Dell borde bara hålla sig till företaget, där den har en starkare strategi.

1.) Dell inte har en sammanhängande mobil plan.

Dell först gjorde ett plask med en Android-baserad smartphone som kallas Mini som gjorde det till amerikanska stränder som Aero på AT & T. (Sett någon gå runt? Ja, jag heller.)

Då kom ut med Streak, som i så många ord, en storformat Mini. Tech press ivrigt bjudet det som (dyr, undermålig) svar på Apple iPad, men det finns något sådant. Men enheten är tänkt att lägga grunden för företagets framtid i den snabbväxande mobilbranschen: (Update är det nu ett företag / industri play sätt att gås publicitet förrän nu, killar.!).

Och nu har vi detta: en enhet som är något båda enheterna, ungefär. Branding skiljer (det är i den bärbara datorn lägret, och använder Windows) och dess existens, på ett sätt, undergräver Dells Streak strategi innan det ens från marken. Hur gör alla dessa produkter underrätta varandra? På papper, erbjuder de olika grad av rörlighet. I själva verket erbjuder de motstridiga lösningar för kommunikation och innehåll konsumtion.

2.) Dell är fortfarande fast i hårdvaran verksamheten.

Alla företag som har att fokusera på teknisk nyhet – det är färgglatt! det svänger! – Saknas något där det räknas. Rap på Dell för år har varit att bolaget är bundna till hårdvaran verksamheten som gjorde det berömda, trots en kapplöpning mot botten i marginalerna.

Även om det fortfarande gäller effekterna av bolagets “ny kultur” återstår att se – i hemelektronik utrymme, är det. Dell gör massor av pengar på den kommersiella sidan av huset, och det är en allvarlig intressanta och ibland sluga drag. Så om fokus ligger på företaget, varför bry sig med vina-bang konsumentprodukter alls, om de bara kommer att misslyckas?

3.) Dell saknar vision.

I hemelektronik utrymme. Alla produkter Dell har erbjudit är me-too tillägg till marknaden: Aero är en svag Android luren förutbestämd att spela andra (eller tredje, eller fjärde eller femte) fiol till iPhone på AT & T, de fem-tums Streak löser utan problem som erbjuds, visas den nya Inspiron Duo vara varken en bra bärbar dator eller en bra tablett. För mig, säger att detta finns det en hel del blick sidled pågår, och inte nog ser fram emot. Hur Inspiron Duo passar in i den mobila portföljen? Eller den bärbara portfölj? Eller ännu viktigare: hur gör detta passar in Dells övergripande strategi?

4.) Dell drivs av tekniker.

Liksom Aero och Streak visas Inspiron Duo vara exakt summan av dess delar. Inte mer. Den saknar konsekvens som en produkt. Den saknar en tydlig användarupplevelse. Det är inte stiger över dess komponenter, och att döma av hur det infördes (nyhet! Intel inside!), Det aldrig kommer.

5.) Dell greppa för relevans.

Det finns idéer kommer ut ur Round Rock, och det är en bra sak. Problemet är att fattiga går alltför långt längs utvecklingscykeln.

Adamo laptop kommer att tänka på – en ultratunn premie laptop, kraftigt annonseras i damtidningar, var det mycket dyrt i kölvattnet av en lågkonjunktur och för att starta, inte överlägsen, även från en hårdvarusynpunkt. (Hyllas som en MacBook Air mördare, den Adamo visade upp till kampen över vikt med en powered processor. Men hey, åtminstone det var marknadsförs på lämpligt sätt.)

Streak är en ny storlek – större än scrunched smartphones, mindre än tunga tabletter – men använder out-of-the-box Android. Jag vet inte vad det är tänkt att användas för, och det har inget innehåll ekosystem att tala om utanför Android Market. Det är ett problem.

Nu Inspiron Duo är tänkt att lyckas där Lenovo U1 Hybrid (introduceras på CES 2010, fortfarande inte out-of-the-gate) hittills misslyckats.

Det sista ordet

Det finns gott pågår på Dell, men inte mycket i vägen för konsumentmarknaden. Det är OK om du är en investerare, men om du är en konsument, lämnar det en vilja.

Med Inspiron Duo, som med alla de produkter som nämns i det här inlägget, undrar jag bara varför Dell tar dem till marknaden alls. De är skisser av produkter, intressanta och ett nödvändigt steg, men i slutändan inte för masskonsumtion. Så varför håller de visar upp på presskonferenser med tomma löften?

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar