FCC antar regler för att öppna upp högt bandsspektrum för 5G trådlös

Att försöka etablera USA som en ledare i 5G teknik, Federal Communications Commission (FCC) på torsdag godkänt nya regler som öppnar upp hög frekvens för nästa generations trådlösa tjänster.

Omröstningen gör USA det första landet i världen att göra frekvenser över 24GHz för 5G. I ett uttalande, FCC kommissionär Tom Wheeler kallade det ett “spel-växlare”, notera att kommissionen öppnar spektrum som är mycket högre än vad som tidigare ansågs lönsamt för flexibla användningar, inklusive mobilt.

Dessutom knacka hög bandsspektrum kan kommissionen att öppna upp mycket större bitar. Nuvarande block av licensierade, låg band spektrum är typiskt 5 MHz till 10 MHz i bredd, men kommissionen är nu tittar på block av åtminstone 200 MHz i bredd för 5G. Det skulle göra det möjligt nätverk för att bära mer trafik per användare. “Vi pratar om fiberliknande förmåga att trådlösa användare” Wheeler sade i sitt uttalande.

Nästa generations uppkoppling, sade han, lovar “quantum hoppar framåt” i hastighet, lyhördhet, och nätkapacitet. Kombinera det med processorkraften i molnet kommer att möjliggöra smarta städer, supersnabb trådlös, och “unknowable” innovationer.

I en 5G världen, kommer Internet allt förverkligas fullt ut “, säger Wheeler.” Allt som kan anslutas kommer att anslutas. Viktigast av allt, 5G gör det möjligt för mördare applikationer ännu föreställa sig.

Redan telekom, tillsammans med företag som Intel och Facebook har lett push mot 5G. Wheeler noteras att de första kommersiella installationer i stor skala väntas 2020.

Det har varit någon brist på prat om 5G från experter på denna veckas Mobile World Congress i Barcelona, ​​tillsammans med en nykter bedömning av hur långt bort det verkligen är.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”