FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst

FBI uppmanar oss valförrättare för att öka datasäkerheten efter det avslöjade bevis på att hackare har riktat två statliga val databaser under de senaste veckorna, enligt en förtrolig rådgivning.

Varningen var i ett 18 augusti blixt varning från FBI: s Cyber ​​Division. Reuters fått en kopia av dokumentet.

Yahoo News rapporterade först berättelsen på måndag, med hänvisning till icke namngivna tjänstemän för brottsbekämpning som sade att de trodde utländska hackare orsakade intrång.

USA: s underrättelsetjänstemän har blivit allt mer oroliga för att hackare sponsras av Ryssland eller andra länder kan försöka att störa presidentvalet i november.

Tjänstemän och cyber experter säger nya brott på Demokratiska nationella kommittén och på andra ställen i partiet var troligen utförs av personer inom den ryska regeringen.

Efter de 19.000 e-postmeddelanden som publicerades av Wikileaks, avgick Demokratiska nationella kommittén ordförande Debbie Wasserman Schultz. Wikileaks har lovat det skulle finnas fler läckor om Hillary Clinton att komma.

Kreml tjänstemän har förnekat anklagelserna i Moskva engagemang.

Oron val datasäkerhet uppmanas Homeland Security Secretary Jeh Johnson att sammankalla ett konferenssamtal med statliga valförrättare tidigare denna månad, när han erbjöd avdelningens hjälp att göra sina röstningssystem säkrare.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

FBI varningen inte identifiera de två staterna som omfattas av cyber inkräktare, men Yahoo News sade källor bekanta med dokumentet sade att det hänvisas till Arizona och Illinois, vars väljarregistrering system genomborrades.

Värdera en statlig val styrelse tjänsteman, sade Yahoo News systemet Illinois väljarregistrering stängdes i 10 dagar i slutet av juli efter hackare hämtat personuppgifter om upp till 200.000 väljare.

Arizona attacken var mer begränsad och inblandade införa skadlig programvara i systemet väljare registreringen, citerade Yahoo News en statlig tjänsteman som sade. Inga data togs bort i attacken, sade tjänstemannen.

Regeringar runt om i världen funderar på att ta valen in i den digitala sfären.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

I Australien, delstaten New South Wales använder iVote systemet, som är på god väg att ersätta poströstsedlar, efter att ha hanterat 283.000 röster i statens senaste opinionsundersökning.

“De använde det eftersom poströstning inte fungerar längre,” NSW valkommissionen CIO Ian Brightwell sade förra året.

Jag tror [iVote] har en plats i omröstningen världen bara för att det är en kompletterande tjänst till pappers röstning. Jag vill inte se att det blir dominerande.

Den iVote systemet visade sig vara utsatta för FREAK fel, farhågor som avfärdas av Brightwell som överskattas.

Western Australia arbetar för att använda iVote vid valet i mars 2017 med NSW valkommissionen efter att få Victoria ombord också.

Förra veckan i en inlaga till den viktorianska valfrågor kommittén, Australien Post detaljerade sina planer på att använda blockchain när den rör sig in i verksamheten för att driva val.

“På många sätt att rösta är en idealisk användningsfall för blockchain teknik ansökan bortom krypto valuta”, säger Australia Post State Director, viktorianska regeringen och Tasmanien, Tim Adamson.

En röstsedel skulle kryptografiskt representerade i blockchain, med varje röst kopplad till väljaren genom deras preferens valet lagras inom blockchain på ett sätt som anonymises och skyddar denna information från att vara offentligt tillgänglig.

I december, Brasilien avslutade utbyggnaden av elektroniska röstningsmaskiner på grund av nedskärningar i de offentliga utgifterna.

För första gången sedan 2000, kommer nationen att återgå till att använda pappersbaserade omröstningar.

med AAP

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund