FBI nu driver för warrant tillgång till internet webbhistorik

(Bild via CBSNews.com /)

LÄS MER

Obama-administrationen driver på för att ändra den befintliga sekretesslagstiftning på ett sätt som kritiker hävdar skulle tillåta regeringen tillgång till internet surfning historia och andra metadata – utan att behöva en fullmakt.

En ändring av elektronisk kommunikation Privacy Act (ECPA), inställd på att övervägas av rättsnämnden på torsdag, gör det möjligt för FBI att stämning register i samband med amerikanernas online kommunikation – så kallade elektroniska kommunikationstjänster transaktions poster – med användning av nationella säkerhets bokstäver, som inte kräver rättens tillstånd.

FBI sa att det skulle behålla data till “stöd upprättandet aktivitetsmönster” för att upptäcka nya brottslingar när de uppstår.

Det skulle göra det möjligt federala medel för att få tillgång till telefonloggar, e-poster, cellplatsdata som används för att lokalisera platser, samt tillgång till en lista över besökta webbplatser.

Senator John Cornyn (R-TX), som introducerade ändringen sade förändringen var nödvändig för att förhindra “i onödan lamslår våra kontra och kontraterrorism insatser.”

Enligt gällande lag, kan de nationella säkerhets bokstäver få tillgång till alla typer av metadata – men inte innehållet i samtal, e-post och andra meddelanden. Men de inte tillåter insamling av webbadresser eller Internet sökfrågor. (Som sagt, FBI sägs ha hemliga juridiska tolkningar som gör det att samla webbhistorik i vissa fall.)

Det är ett problem för FBI regissören James Comey, som kallas utelämnandet av bestämmelsen i den ursprungliga lagen en “stavfel” hävdar att det “påverkar vårt arbete i ett mycket stort och praktiskt sätt”, sade han medlemmar av senaten Intelligence kommittén Februari.

Varför CIA vill krypterings bakdörrar är ett misslyckande av ledarskap, inte intelligens, Apple, vägra bakdörr tillgång till data kan möta böter, NSA är så överväldigad med data, är det inte längre är effektiv, säger uppgiftslämnaren, Som Snowden läckor började, där var “rädsla och panik” i kongressen, hur Microsofts uppgifter fall skulle kunna riva upp den amerikanska högteknologiska industrin, om du har “ingenting att dölja”, här är där för att skicka dina lösenord, Möt skuggiga tech mäklare som levererar data till NSA

Eller som EFF personal advokat Andrew Crocker förklarade i ett blogginlägg “FBI tror att det redan har rätt att få dessa register med [nationell säkerhet brev], och kongressen helt enkelt trasslat när det utarbetade lagen.”

Men rättvisa Dept. Office of Legal Counsel fann 2008 att FBI var fel. Det är därför FBI gör push för en förändring i lagen – vilket gör den näst andra sådan knuff i ett decennium.

Dessa sekretessförespråkar är också tillbaka, och de förde med sig viktiga allierade från den tekniska branschen – inklusive Apple, Facebook, Google, Microsoft och Yahoo, – som var bland dussintals underskrifter på ett öppet brev till Obama-administrationen ber regeringen att släppa försöket.

“Vi skulle motsätta sig varje version av dessa räkningar som ingår ett sådant förslag att utvidga regeringens förmåga att få tillgång till privata uppgifter utan ett domstolsbeslut”, säger det öppna brevet, daterat måndag.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

“De medborgerliga rättigheter och människorättsfrågor i samband med en sådan expansion förvärras av regeringens historia att missbruka NSL myndigheterna” det tillför.

Men nationella säkerhets bokstäver fortfarande står inför en viss nivå av kontroll, tack vare en bestämmelse i Freedom Act, som ersatte delar av den kontroversiella Patriot Act, som tillåter hemliga krav på kunddata ses över regelbundet.

Ledande ledande senatorer har avvisat ändringen och kommer istället verka för ECPA reformer, dubbat Email Privacy Act, som antogs av parlamentet tidigare i år.

Vi nådde ut till FBI för kommentarer.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund