Fathom Hub omvandlar Bluetooth beacons in sakernas hanterade nätverk

ABI Research har förutspått att år 2020, transporter av WIBREE (BLE) fyrar kommer att överstiga 400 miljoner.

Dessa batteridrivna Bluetooth-enheter används vanligtvis för att utlösa en händelse på en mobil enhet. De kan skicka ett meddelande till en användare när de är i fyren sortiment.

Vi gräva i där sakernas kommer att ha störst inverkan och vad det betyder för framtiden för stora datamängder.

Utmaningen med nuvarande fyrar är att kunna tillförlitligt lokalisera och hantera dem.

Detta problem förvärras när du har hundratals eller tusentals utplacerade i ett nätverk.

Vancouver, Kanada mobil positionering teknikföretag Rx Networks har lanserat sin nya sakernas enhet, Fathom Hub.

Fathom är en närhets hantering uppsättning verktyg för att leverera intelligens och sammanhang integritet till stora installationer av Bluetooth beröringsfria anordningar.

Den Fathom Hub, rapporter om position och status för alla fyrar i täckningsområdet.

Sakernas Internet: Cool anslutna bilar, Konekt sakernas “startpaket” ger anslutning till en enhet, sakernas Internet: Connected djur, Hacking sårbarheter med sakernas Internet, 11 fantastiska teknik som helt har förändrat vår värld till det bättre

Fathom har utformats för att exponera Intelligence sakernas till stora nätverk av närhet ledstjärna och IoT enheter.

Det gör att du kan hitta, hantera och övervaka Bluetooth Beacon distributioner och källdata för analys genom sin instrumentbrädan.

Om fyrar flyttas, förlorade, eller om batteriet börjar ta slut, visas ett meddelande utlöses. Uppdateringar visas i den molnbaserade Fathom kontrollpanel.

Fathom gör också lokaliseringsuppgifter som härrör från närliggande BLE enheter, till exempel wearables och smartphones, för att förbättra kundens engagemang, övervakning resurs och analys.

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

Skaparna säger att Fathom navet är töjbar genom sina uppgifter och service Application Programming Interface (API), som gör det möjligt anpassade dataanalys och integration med andra program.

De insikter som härrör från Fathom uppgifter kan vara av intresse på flera marknader där lokalisera tillgångar eller förstå kundernas beteende önskas.

Till exempel kan sjukhusen snabbt hitta nödvändig utrustning. Marknadsförare kan identifiera populära gångar i butiksmiljöer för att förstå hur konsumenter interagerar med en tegel och murbruk butik – avslöjar “Intelligence sakernas”.

Dyra medicinsk utrustning kan snabbt placeras då den förflyttas runt sjukhuset. Ingen tid slösas bort söker efter det.

I en bussterminal med hundratals identiska fordon, kan en mekaniker riktas till “buss 57” med lätthet. Det finns hundratals potentiella tillämpningar för tekniken.

Guylain Roy-MacHabée, VD, Rx Networks, säger: “Med tio års erfarenhet och en miljard mobila enheter som bygger på våra kärnpositioneringsteknik, förstår vi plats.

Vi är övertygade om Fathom kommer att lösa en mycket verklig och mycket smärtsamt problem för många företag distribuerar fyrar: enkel användning och plats-sammanhang integritet.

Det är precis samma utmaningar som sakernas industrin i stort, om än potentiellt behandlar miljarder snarare än miljontals enheter.

 innehåll

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk