Falling tablett försäljning: Problemet är att de är alldeles för bra

Om du följer nyheten om den mobila tech industrin har du förmodligen sett berättelser om släppa tablett försäljning. Dessa är ofta åtföljs av en analys som undrar om den offentliga uppköp är redo att kasta tabletter åt sidan och gå på något nytt.

Det senaste exemplet på tabletter på nyheten var en intervju med Best Buy VD Hubert Joly från Walt Mossberg av Re / kod. Joly gjorde ett uttalande om att tablett försäljning “kraschar”, och som satte analytiker pennor in överväxeln. Faktum är, Joly fortsatte med att erkänna att “kraschar” är en stark term.

Jag tror inte att intresset för tabletter är avtagande, vart du än går du ägare glatt hjälp av en eller annan tablett. De bär dem överallt de går och piska dem varje chans de får. De har ersatt den bärbara datorn i många fall för många ägare.

Så varför försäljningen sämre? Jag tror att anledningen är enkel, och en hyllning till utvecklingen av tabletten. Faktum är, nuvarande tabletter är välgjorda och fylla ägarnas behov fint. De gör vad ägaren vill, enkelt och njutbart, och hårdvaran är mycket solid.

Även på spel här är hur snabbt tabletten utrymmet exploderade. Försäljningen har varit enorm, och oddsen är mest potentiella tablett köpare har redan köpt åtminstone en. Faktor i brist på uppgraderings inköp och försäljning har nästan att gå ner.

Detta gäller både Andoid tabletter och iPads. De är bra enheter som ägare hitta för att vara precis vad de behöver. Detta har den oönskade effekten (för tablett beslutsfattare) att när nästa generations modell släpps, ägare känner inget behov av att uppgradera. Den nya modellen kan ha bättre hårdvara inuti, men de gör samma saker den äldre modellen kan göra.

I Mossberg intervjun Joly medgav detta är fallet

Frågan har sedan varit att, när du har en tablett av en viss generation, är det inte klart att man måste gå vidare till nästa generation.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Detta kan vara att fånga tablett beslutsfattare med överraskning, särskilt de som har varit i smartphone branschen ett tag. Till skillnad från tabletter, har smartphone ägare varit kända för att otåligt väntar på nästa iPhone eller Android smartphone för att uppgradera så snart deras bärare kontrakt upp.

Det är den stora faktorn i smartphone uppgraderingar, kontraktet. En effekt av telefonen kontraktet är det orsakar kunden att börja tänka på att få en ny telefon, även om hans / hennes nuvarande fungerar bra. Som kontrakts slutdatum närmar sig, många ägare börja göra marknadsundersökningar för att välja en ny telefon. Det är som avtalet får människor pumpas upp för att köpa en ny telefon.

Smartphone OEM har kommit att räkna med dessa uppgraderingsförsäljning, så när de kom in i tablett verksamhet de förväntade samma beteende. De såg några kunder att uppgradera i början av tabletten, som många modeller var, ärligt talat, inte så bra. Tabletterna utvecklats över tiden, dock, och nu har de flesta stora märken på marknaden är mer än tillräckligt bra.

Med tablett ägare hitta sina behov tillgodosedda på lämpligt sätt, att de inte tycker om att få den senaste och bästa. De håller gärna använda sina gamla tablett, och OEM känna nypa lägre försäljningssiffror. Samtidigt analytiker besluta att tabletterna är dömda, trots miljontals använder dem och nöjd med erfarenhet.

iPad: säkrare val för många över Android, Kindle Fire HDX 8,9 och Kindle Fire HDX 7: En visuell jämförelse, varför ska du köpa en Kindle Fire HDX 8.9 (översyn), Kindle Fire HDX 8.9: Tre månader och det känns fortfarande rätt; iPad Air: Bästa tablett som någonsin gjorts, Asus Transformer Book T100: Första intryck, Asus Transformer Book T100: En vecka i, Belkin QODE Keyboard Case för Kindle Fire HDX 8,9: Mycket bättre; ZAGGkeys Folio: Perfekt tangentbord följeslagare för iPad Air (händer på)

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

se relaterad

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet