Facebooks nya datacenter tar snap-together modellstrategi

Tillbaka när hobby butiker fanns i varje stad i Amerika, var det möjligt att plocka upp ett kit som skulle låta dig bygga en kopia av din favorit flygplan, båt eller bil. Dessa kit kom i varierande nivåer av komplexitet, med de mest grundläggande väsen kit som innehåller komponenter som var enkla snäpp mönster som inte kräver speciella kunskaper eller kännedom om slutresultatet. Till viss del är detta den metod som Facebook tar med sin nya datacenter med sitt snabba uppgifter distributionscentret (RDDC) modell.

Den RDDC modellen framstår som en strategi som kombinerar strategier från många branscher, allt från state-of-the-art modulära datacenter till de väletablerade metoder som finns i förtillverkade bostadsmarknaden. Utplaceringen av prefabricerade aggregat att sättas ihop på plats kommer att ge två omedelbara fördelar: standardisering över datacenter distributioner i termer eller konstruktion och arkitektur och hastighet driftsättning.

När ett område har upprättats, detta färdiga strategi som kombinerar modulära och förmonterade bygg idéer innebär att byggstenarna kan sättas ihop på ett lämpligt sätt för platsen och användningsplanen för anläggningen, utan att behöva starta designen från början varje gång.

Denna idé passar väl in målen för Open Compute Project som kan ses i dessa presentationer från årets OCP Summit

Denna standardisering av datacenter byggenheterna speglar den metod som Facebook främjar med sin Open Compute Project för datacenter hårdvara. I sin OCP blogg den 7 mars, ger Facebook Marco Magarelli en detaljerad beskrivning av sina planer för modulära sammansättningar och pre-konstruerade komponenter, vilket ger kredit till Ikea-designade flatpack möbler som en av inspirationskällorna för projektet.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar