Facebook kranar mobil för Asien tillväxt

När sen till mobilspelet, satsar Facebook nu starkt på plattformen som den tror kommer att säkerställa dess fortsatta tillväxt i Asien-Stillahavsområdet.

Kränker användarnas förtroende kommer att “förstöra” Facebook företag

Den sociala mediejätten har för närvarande 1,19 miljarder månatliga aktiva användare, en ökning med 20 procent jämfört med förra året, och över 874 miljoner av denna bas åtkomst till webbplatsen via sina mobila enheter. Den här användaren demografiska växer vid 51 procent jämfört med föregående år, betonar vikten av den mobila utrymme till företaget, säger Dan Neary, Facebook Asien vicepresident.

Han pekade på mobil som drivrutinen för användar engagemang, notera att över 60 procent av användarna tillgång till webbplatsen på en daglig basis och i genomsnitt, kontrollera sina facebook 12 till 14 gånger via sin mobil.

Cirka 80 procent av webbplatsens dagliga aktiva användare bor utanför USA och Kanada. Företaget har mer än 5700 anställda över hela världen där dess internationella kontor inkluderar, Singapore, Hong Kong, Hyderabad, London, Sydney och Seoul.

Asien är den största och snabbast växande regionen, som står för mer än 340 miljoner aktiva användare per månad, en ökning med 33 procent jämfört med föregående år. I Singapore, Facebook har 3,1 miljoner per månad och 2,1 miljoner dagliga användare, vilket gör upp 60 procent och cirka 40 procent, respektive, av landets befolkning, konstaterade Neary.

Två av webbplatsens största marknaderna finns i Asien: Indien, den näst största efter USA och Indonesien som rankas fjärde, efter Brasilien. När det gäller penetrationsgraden mot ett lands Internet befolkning, är Taiwan de högsta i Asien, där 60 procent av sin community har ett Facebook-konto, följt av Hong Kong på 59,8 procent.

Med sina stora nätverk här, flytta mot mobilen, och dess fokus på att driva användarnas engagemang, är Asien-Stillahavsområdet de mest lovande i termer av tillväxtpotential, särskilt med regionen i täten när det gäller mobila utvecklingen, sade Neary.

Mobile också håva in dollar för Facebook, som global inkomster inbegripa 41 procent från, mobil reklam, en ökning med 30 procent från kvartal till kvartal.

Facebook användarprofiler inte utesluts från sökningen, Nej, fan sidägare ansvarar inte för Facebook intrång i privatlivet, tysk domstol regler, kommer Facebook har ett hem för privatlivet,? EU: s lagar integritets att stava ett slut på Facebook för gratis?

Företagets mobila spel hade varit allmänt observerats så sent, med sin första officiella Apple iPad app släpptes endast i oktober 2011–18 månader efter den första iPad lanserades i april 2010 – och åtminstone fem månader efter det var enligt uppgift redan senaste funktionerna komplett.

Neary medgav att Facebook mobila resa var en evolutionär en där, två till tre år tillbaka, var företaget fortfarande räkna ut hur det ska närma sig detta utrymme. Han påminde om att sociala medier webbplats utvecklades först för skrivbordsmiljön. Det skulle träna en särskild grupp av ingenjörer specialiserade för den mobila plattformen.

Övergången till mobil hände i en takt som överträffat våra förväntningar i branschen. Så att vi verkligen var tvungna att ta en paus och omforma hur vi gjorde mobil “, sade han.” Vi brukade utveckla mobila upplevelsen först för skrivbordet, och [då] sätta det i en mindre skärm. Vi bestämde att det inte var den bästa användarupplevelsen och började utveckla först för mobilen. Vi började genom att ha en mobil fokus, sedan flyttade till en “mobil-först” strategi, och nu är det “mobil bästa”.

“Vi har inte längre ingenjörer dedikerade till mobil -. Alla våra ingenjörer är utbildade inom mobil utveckling När vi granskar produkter går vi först på enhet Vi har nu ett antal funktioner som tydligt är avsedda för mobila miljön, särskilt de runt. geo och platsbaserade tjänster “, sade han.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Och dess ansträngningar har lönat sig, tillade han, att notera att i USA ensam, mobila användare spenderar 3,8 miljarder minuter per dag på den sociala medier webbplats. “Det är mer än [den tid de tillbringar på] Google, YouTube, Yahoo och Microsoft i kombination”, sade han.

Neary spelade också Facebook räckvidd som dess nyckelfaktor bland varumärken och marknadsförare, liksom dess förmåga att rikta av riktiga identiteter, snarare än användningen av sökord och kakor.

Frågade om detta hade tagit med sig, användar oro i efterdyningarna, Edward Snowden s, US. spionera uppenbarelser, pekade han på företagets globala hållning i frågan. “Vi har varit mycket övertygad om att NSA (US National Security Agency), inte har bakdörr tillgång till vår webbplats Vi anser också att ha samtal kring integritet och användning av information är en riktigt bra eftersom vi tror på öppenhet och.. en av de bra sakerna som kom ut av detta är att vi släpper, rapporterar öppenhet, som identifierar antalet förfrågningar vi får från regeringar.

“Förtroende är grundläggande för allt vi gör. Om vi ​​någonsin bryter att det kommer att förstöra underbyggnad av vår totala verksamhet. Vi ger inte några personliga, identifierbara data till våra annonsörer eller partners. När vi tänker på targetability, riktar vi bygger på vanor och gillar, och dessa har ingenting att göra med att vända över användarinformation “, sade han.

Icke desto mindre har Facebook haft flera run-ins med sekretess lobbygrupper över sina sekretesspolicyförändringar. Wikileaks grundare Julian Assange kallas en gång platsen “mest skrämmande spionera maskin någonsin uppfunnits”, medan de europeiska rådgivare dataskydds beskrev några av de politiska förändringar som, oacceptabelt ;. På senare tid har en tysk domstol förra månaden slog fast att Fanpage ägarna var, inte ansvarig för Facebook intrång i privatlivet, i landet, även om det inte ange om den sociala nätverkssajten var ansvarig för brott.

Facebook VD Mark Zuckerberg maj sade, företaget åtagit sig att dataskydd, och informera användarna om hur deras information används på webbplatsen.

Som svar på kritiken, nu söker det offentliga återkoppling och, informerar användarna i förväg, när det gör ändringar i sin politik. Och tillade att bolaget designar också platsen runt användarhantering, Neary sa:. “Vi har byggt i kontroller för att låta användaren möjlighet att frigöra den information de vill släppa, och till vad cirkel de vill Vi tror att användare bör ha kontroll över vad de vill att andra ska se.

Med länder i regionen såsom; Singapore och, Malaysia, rullande ut personuppgifter lagstiftningen, Facebook syftar till att följa lokala lagar i varje marknad det är verksamt, konstaterade han. “Som sagt, det är alltid en knepig sak. Vi har förmågan att styra innehållsleverans av landet, och det är gott om fall där vi gör det. Utanför att den allmänna strategin som har tjänat oss väl är öppenhet och [ användare] kontroll “, sade han.

Och medan platsen är fortfarande förbjudna i Kina, Facebook arbetar med ett nätverk av lokala återförsäljare för att hjälpa kinesiska företag annonsera sina varor till en global publik via sociala nätverk plattform.

“Vårt uppdrag är att ansluta världen, och du inser att du inte kan göra det utan att Kinas befolkning på 1,3 miljarder. Strategiskt, fortsätter Kina att vara något vi tänker på,” sade Neary. På frågan om det kommer att bli en Kina skyddad version av Facebook för att tillgodose den asiatiska ekonomiska makt, avböjde han att spekulera.

Han upprepade också företagets globala hållning som den hade, inga planer på att vara en telefon maker, utan föredrar att hålla sitt fokus på programvara.

Frågade hur Home var panorering ut sedan dess, lansera i början av året, Neary gav inga specifika detaljer än att peka på Facebooks talesättet att “agera snabbt, ha sönder saker” och att “gjort är bättre än perfekt” – vilket tyder på att; startsidan gränssnitt för Android, enheter hade ännu att göra höga vågor. Zuckerberg i april hade, infört Home, som “högsta kvalitet erfarenhet du kan ha på Android”.

Neary sade: “När vi tänker på Home, som är uppbyggd kring individer som Facebook är en stor del av deras dagliga rutin, tror vi att det är en bra start Om du tittar på tid på Internet, en av 5 minuter spenderas. på Internet [och] många användare är Facebook en av de saker som de letar efter på mobila enheter. Home designades runt den individen. ”

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport