Facebook dominerar delning social kanal: rapport

This har släppt sin kvartalsrapport visar hur konsumenterna vidarebefordra information efter viktiga händelser har inträffat.

Rapporten såg händelser från juli till september 2014 och konstaterar att, i motsats till förväntningarna, är inte Twitter den dominerande kanalen för att dela information över tiden.

Företaget analyserade dela mönster kring flera av kvartalets mest anmärkningsvärda nyheter, broadcast, och kulturevenemang. Händelser som Shark Week, Burning Man och iPhone lanseringen, till exempel, förväntades generera ett stort antal aktier.

Övriga händelser – som Napa Valley jordbävningen fenomenet virus ishink utmaning, och nyheter kring ISIS – var oväntat. This upptäckte en handfull av specifika egenskaper som ger vissa händelser sin egen sociala “fingeravtryck”.

Vi tenderar att sprida information så snart en anmärkningsvärd händelse inträffar, med maximal koppling inträffar inom 24 timmar efter en händelse

Höjdpunkter i rapporten visar att

Apples Keynote-presentation den 9 september var en av de anmärkningsvärda händelser som orsakade Internet för att surra. När Tim Cook dök upp på scenen fanns en 400-procentig ökning av Internet-aktivitet med nästan 40.000 innehåll aktier.

Big data övergår från en av de mest hypade och förväntade tech trenderna från senare år i en av de största utmaningarna att det nu försöker att brottas och sele. Vi undersöker den teknik och bästa praxis för att dra nytta av big data och ger en titt på organisationer som sätter det till god användning.

I genomsnitt, aktier kring stora evenemang drar 83 clickbacks, vilket är fem gånger högre än genomsnittet,. Inom en 24 timmars fönster av händelsen, sådana aktier dra i genomsnitt 186 clickbacks,. Mobil aktivitet hoppar under evenemang för att representera 85 procent av den totala delning aktivitet, vilket är 33 procent mer än vanligt,. Händelser som sänds på TV – såsom Shark Week och NFL säsongen öppnare – drog mer än dubbelt så många aktier av tabletter, bekräftar dess användning som den andra skärmen. Peak timmar för att dela tabletten var från 08:00 till 22:00, vilket ger en trovärdighet till begreppet “Second Screen”.

Inledningsvis Twitter dominerade nätet engagemang under presentationen – snabbare än Facebook med cirka 70 procent.

Vid slutet av händelsen, de flesta av aktiviteten på Twitter hade dött ner och Facebook blev den dominerande kanalen för innehålls aktier.

Facebook, Twitter, och Reddit har visat sig vara viktiga forum för diskussion kring händelser. Varje kanal har unika egenskaper, som lämpar sig för olika samtalsämnen.

Twitter – med sin realtid foder – spikar med 200 procent kring idrott och underhållningsevenemang. News och politik tenderar att visas på Reddit, där fördjupad diskussion och analys uppmuntras.

Facebook leder ligan för att dela socialt innehåll, Facebook slår Twitter, Linkedin och YouTube för ideell sociala medierna

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Facebook verkar vara den dominerande plattformen för att diskutera viktiga uppdateringar under veckorna kring en stor händelse. Plattformen kommandon cirka 85 procent av verksamheten inom en 2-3 veckors period, vilket är 31 procent mer än vanligt.

Twitter och Reddit tenderar att vara mera reaktiva kanaler. Inom två till tre dagar efter en händelse, hoppar Twitter aktivitet med 300 procent.

Underhållning och kulturevenemang är betydligt mer aktiva på mobilen, medan nyheter och politik oftare diskuteras på stationära datorer. Mobil aktivitet hoppar under evenemang för att representera 72 procent av den totala delning, vilket är 33 procent mer än genomsnittet.

Yngre publiken tenderar att vara de första att reagera. Delning ökar med åldern, i synnerhet inom några dagar efter en händelse. Under de första 24 timmarna efter en händelse, användare i åldrarna mellan 18 och 25 var dubbelt mer benägna att dela innehåll.

En vecka eller två senare var samtalet plockas upp av äldre publik, med användare 55 och över är 50 procent mer sannolikt att dela.

Internationella kriser, såsom den pågående hotet från ISIS i Mellanöstern lett till fler aktier från äldre manliga publiken. Utbyte av information under Ferguson oro gjordes av allmänt yngre kvinnor. Burning Man tycktes generera social surr från äldre, högre inkomster publik.

Händelser orsaka lokal höjning i trafiken. Napa Jordbävningen orsakade en 500 procent ökning i utbyte aktivitet i Kalifornien. Delning veckade ut till 200- till 300 procent i grannländerna. Liknande effekter ägde rum i Missouri efter Ferguson upplopp, liksom i Washington och Wisconsin när deras hem lag startade NFL säsongen.

Företag som vill dra nytta av sociala dela beteende kan försöka

Utnyttja reaktiva kanaler. Det förändrade beteendet över flera kanaler är bara förstärks när det gäller att dela händelse. Titta på Twitter under sport och tv-händelser, och Reddit när nå ut till användare med intressen i politik och aktuella händelser.

Utnyttja andra skärmanvändning. Sociala användare beroende på sina enheter att hålla dig uppdaterad på evenemang under hela dagen. Skräddarsy din messaging i mobila formen, med fokus på tabletterna för att se till att du når användare på topp engagemang som de ställer in.

Bredda fokus. Som händelser orsakar ringar på social aktivitet som spänner över många olika ämnen, o se till att du bredda innehållet fokus för att fånga mer allmän diskussion kring händelsen ämnet.

Och viktigast av allt – inte SÄLJA din produkt med onödiga uppdateringar. Det kommer att förvandla dina kunder bort.

 artiklar

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst