Facebook är den övre verktyget för kundservice, konsumenter säger

Nyckeln till en lyckad kundengagemang strategi för sociala medier är att förstå hur konsumenterna verkligen använder sociala kanaler. Accent Marketing har publicerat en rapport om hur varumärken kan ge rätt uppmärksamhet till sina kunder.

Den Jeffersonville, Ind. Baserade företaget tillfrågade över 1000 konsumenter i hela USA i juni. Det såg på hur konsumenter söka information från varumärken som de följer olika sociala kanaler.

Det såg också på vilka kanaler som tros vara den bästa för att kommunicera med ett varumärke, och de ser på kraften i en community.

“Vårt mål var att få kontakt med konsumenter att upptäcka sina preferenser för ingrepp med ett varumärke” ~ Roger Huff Director, sociala medier och digital strategi, Accent.

Dess 2014 Survey “Customer Engagement och dagens konsument” visar att varumärken måste förstå hur roller kundengagemang utvecklas.

Konsumenterna har gått från att ringa ett gratisnummer och e-post till flera sociala medier.

Företaget tittade på hur konsumenter söka information från varumärken i sociala medier.

Det såg på hur konsumenterna faktiskt samarbeta med ett varumärke och vilka kanaler konsumenter tycker är det bästa sättet att kommunicera med ett varumärke.

Nästan en tredjedel av konsumenterna använder Facebook för att tala med en kundtjänst, 44 procent av konsumenterna förväntar sig ett svar från märket på Facebook under andra sociala mediekanaler, Nästan hälften (47 procent) tror att Facebook är det snabbaste sociala mediekanal till lösa kundtjänstfrågor, 72 procent av konsumenterna bara är intresserad av att interagera med varumärket när de kommentera sociala medier, 82 procent använder Facebook för att tala med en kundtjänst, två tredjedelar av konsumenterna använder Facebook för att hitta bra erbjudanden och kampanjer, inklusive 80 procent av baby boomers, Fler män (34 procent) än kvinnor (25 procent) använder Twitter för att tala till en helt de har köpt en produkt från, 75 procent av Millennials tycker det är bra när andra kunder eller efterföljare svara på en fråga eller kommentar publiceras på ett varumärkes sociala mediekanal, jämfört med 55 procent av baby boomers.

Man undersökte också kraften konsumenterna känner att de får från att vara en del av en community. Det upptäckte att kunderna vill köra interaktion med varumärket – särskilt när de vill ha bra kundservice.

“Vårt mål var att få kontakt med konsumenter att upptäcka sina preferenser för ingrepp med ett varumärke,” Roger Huff, chef för sociala medier och digital strategi för Accent Marketing Services sade.

Accent rekommenderar att varumärken följer en strategi i fem steg för att engagera sina kunder

David Norton, vice ordförande i MDC Partners, och ordförande i Accent. “CMOS måste bygga en pålitlig relation med sina konsumenter, skapa en livstid av engagemang i sociala kanaler och personligen.”

Pinterest chef för teknik beskriver plattform framtid, tips om API, Facebook sätter Vine i hårkorset med video kommer till Instagram, Instagram skär flera band med Twitter, Det är officiellt: Twitter har lämnat in en IPO, bör du fokusera mer marknadsföring på Pinterest?

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Utmaningen för kunder verkar fortfarande vara att få varumärken att lyssna på dem – alls.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela