En första titt: Sony Hi-MD MZNH700 Review

Hi-MD-skivor använder filallokeringstabellen (FAT) för att lagra filer. Detta gör det möjligt för Hi-MD-spelare för att fungera som flyttbara lagringsenheter som kan hålla dokument, bilder och andra datafiler samt musik. Ansluta spelaren via USB till en dator, Windows omedelbart erkänner spelaren som en extern lagringsenhet, vilket gör att dra-och-släpp filhantering.

Hi-MD-spelare är bakåtkompatibla så att de kommer att spela äldre Minidisc. Dessutom formatering befintliga Minidisc i Hi-MD-formatet ökar det tillgängliga lagringsutrymmet från 177MB till 305MB.

Den MZNH700 har en mikrofoningång och linjeingång för inspelningar som sedan kan laddas upp till PC via Sonicstage. Det finns en rad ATRAC3plus bitrate tillgängliga att koda musik – från 48 kbps till 256 kbps. Okomprimerad linjär PCM inspelning är också möjligt att uppnå den höga kvalitet ljud på 1,4 Mbps.

Nackdelen: För MP3 hamstrare, den MZNH700 bara tillåter dig att spela upp låtar lagrade på Hi-MD-skiva i Sonys egenutvecklade ATRAC3 format, så MP3-filer måste konverteras till format med Sonicstage innan de kommer att spela. Få 45 timmar av en enda Hi-MD-skiva innebär att konvertera filer till ATRAC3plus på en mycket låg 48 kbps takt. Som alltid har varit fallet med Sonys USB-anslutna spelare, upphovsrättsskydd gränser när och hur man kan blanda filer runt.

Outlook: Om du har en stor mängd original Sony Minidisc kringspridda, till nominellt värde kan det vara värt mödan att investera i en ny Sony spelare som stöder Hi-MD, för ökningen av lagringskapaciteten.

Sonys mid-level spelare kommer MZNH700 att släppas i Australien i juli vid ett rekommenderat pris på AU $ 499. Hi-MD 1GB skivor bör vara tillgänglig i juni och kommer att ha en RRP av AU $ 9,95. När Hi-MD-skivor släpps i juni rekommenderade priset kommer att vara AU $ 9,95 per 1 gigabyte skiva.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator