Eizo Flexscan L565 Review

Med Flexscan L565 modell är Eizo nu representerade i 17in. LCD-skärmen på marknaden, som snabbt håller på att bli “sweet spot” för kontorsbruk. Eizo är känt för hög kvalitet och relativt höga priser produkter, men har levererat en vinnande kombination av pris och prestanda i form av £ 549 (exkl. Moms) L565.

För allmän kontorsbruk, 18.1in. LCD-skärmar som Eizo prisbelönta Flexscan L685 är egentligen inte nödvändigt – och är också helt enkelt för dyrt på ca £ 1000 (exklusive moms.). Mer lämpade är 15in. TFT (jämförbara med 17in. CRT) om du är på en budget, men framför allt 17in. TFT, som erbjuder den bildstorleken på en traditionell 19in. CRT-skärm i ett kompakt format för ca £ 500 (exkl. Moms).

Den L565: s hus (inklusive en aluminium fot) liknar det av den 15in. L365 modell, medan dess Super-IPS (In-Plane Switching) display teknik kommer från sin storebror den 18in.L685. Super-IPS-skärmar ger en bred betraktningsvinkel utan lider av färgskiftningar ofta ses i vanliga IPS-skärmar.

Skärmens höjd kan inte justeras, men det kan lutas uppåt med 30 grader och nedåt med 3 grader. Det finns två integrerade 1 watts högtalare, samt ljudingång och utgångar. Den L565 har bezel är bara två centimeter tjock och med en synlig bilddiagonal på 43 centimeter höljet försvinner nästan i bakgrunden. Strömförsörjningen av L565 är integrerad i höljet, som fortfarande har ett totalt djup på endast 17,8 cm.

På baksidan hittar du inte bara en 15-stifts D-sub-kontakt för konventionell analog videoingång, men också en digital DVI-D-kontakt, så att ägare av grafikkort med digitala utgångar för att dra nytta av högre kvalitet videosignal som resulterar från att inte ha för att konvertera den till analog och tillbaka igen. Signaligenkänning är automatisk. Du får en analog signalkabel som standard, men den digitala kabeln är endast tillgänglig som tillval.

Bildstorlek och position justeras automatiskt via en enkel knapptryckning. Den upplösning är 1280 av 1024 vid 75 Hz och lägre upplösningar kan interpoleras för att fylla skärmen. För att vara säker på en optimal bild kan du ladda ner Eizo anpassnings- skärm verktyg via Internet. Den L565 använder en integrerad sensor för att ta regelbundna mätningar av ljusstyrka fluktuationer i bakgrundsbelysningen, som kan vara temperaturberoende. Denna information används sedan för att maximera ljusstyrkan likformighet. Till skillnad från med 18in. L685, det finns ingen USB-port som stöder fjärrhantering över nätverket.

Den Eizo L565 erbjuder ett bra kontrastförhållande på 400: 1 och en maximal ljusstyrka på 230cd / m2, med Super-IPS-teknik levererar betraktningsvinklar på 170 grader både horisontellt och vertikalt. Även vid visning av tv-spel, inte traditionellt en av LCD-teknikens styrkor, de L565 har ett bra responstid på 30 ms.

Denna höga kvalitet 17in. LCD-skärmen ger en rad användbara funktioner, inklusive dubbla digitala och analoga ingångar, utmärkt bildkvalitet och automatisk bildjustering via en enda knapptryckning. Den integrerade strömförsörjningen gör för en snygg system, medan de inbyggda högtalarna levererar rimlig ljudkvalitet, även om de inte kan matcha en anständig dedikerad högtalarsystem. rekommenderas för allmänt kontorsbruk.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator