Efter sjukvård och lag, vill bänken för att avtjäna ideella

Även om dess börsintroduktion är något på sparlåga just nu, är Box inte saktar ner alls så långt som sin målinriktade affärsstrategi är berörda.

Los Altos, Kalifornien-huvudkontor presenterade Box.org, ett nytt initiativ avsedda att tjäna globala ideella organisationer.

Programmet är något skev från Box tidigare branschspecifika erbjudanden med tanke på att Box.org designades med etos leverera social förändring baserad på potentialen och kraften som stöds av molnet.

Stödberättigade ideella organisationer som gäller Box.org kommer att ges upp till 10 Box licenser, garanterat att vara fri för alltid. Organisationer som kräver mer stöd kan ansöka om rabatter på upp till 50 procent Box befintliga prissättningen.

Box utropat den redan har mer än 1000 icke-vinster på sina kunder ark, inklusive FN Foundation och Teach for America.

Karen Appleton, Vice President of Business Development på Box betonade möjligheten för molnet i denna arena i ett blogginlägg på onsdag, med hänvisning till en ideell Technology Network studie att 87 procent av ideella saknar en särskild IT-avdelning.

Appleton erbjöd några exempel på hur nuvarande ideella abonnenter använder molnteknik för att främja humanitärt arbete

Ta till exempel, Världsbanksgruppen, en viktig resurs för ekonomiskt och tekniskt stöd till utvecklingsländer runt om i världen. Med Box är Världsbanken hjälper anställda – från Bagdad till DC – säkert dela filer med partner i regeringen och den privata sektorn, enkelt samarbeta med kollegor, och komma åt sina filer och mappar från var som helst i världen, på alla enheter.

Uppackning Box: den ökända, och oundviklig, hoppa över start klippan, uppackning Box: växa upp entreprenörer, Efter månader av spekulationer, Box filer för IPO

Box har att ta itu med näringslivet, en bransch i taget, för att föra nya kunder till sin molnsamarbetsplattform. Det första målet var hälsovård, som börjar när Box blev certifierad HIPAA-kompatibel mer än ett år sedan.

Det följdes upp genom att säkerställa lagringstjänst var säker för den juridiska världen. I mars, VD Aaron Levie nämns på scenen på South by Southwest 2014 som underhållningsbranschen var nästa på docket vid den tidpunkten.

Box har varit upptagen expandera geografiskt samt, senast distribuera sin tjänst i Japan, som molnet företaget har släppa tips om sedan BoxWorks i september 2013.

Intresserade ideella kan vända sig till Box.org program med start idag.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Box: Hur Aaron Levie och hans barndomsvänner byggt en $ 2 miljarder företag