eBay lägger datorgrafik biz PhiSix till 3D-portföljen, strategi

EBay shoppingupplevelse – såvitt gäller detaljhandeln – är redo för en dramatisk förändring tack vare en ny förvärv.

Målet var PhiSix Mode Labs, en datorgrafik företag som skapar 3D-modeller av kläder från foton och mönster att urskilja lämpliga storlekar och troliga rörelser i tyget.

Här är ett exempel, som tillhandahålls av eBay

Dessa 3D-modeller tillåter konsumenter att använda ett virtuellt provrum för att visa kläder i olika scenarier – som gick på gatan eller slå en golfklubba, istället för att använda ett omklädningsrum.

Allt som allt, online-auktion webbplats beskrev resultatet och i avvaktan på funktionen på väg till den digitala marknaden som en “virtuell provrum.”

Felaktig passar och otillfredsställande storlekar är de vanliga bovarna bakom de flesta kläder inköps avkastning. Således är eBay hoppas att integrationen av denna teknik kommer att bidra till att minska avkastningen på lång sikt.

San Jose-huvudkontor bolag antydde också i tillkännagivandet att PhiSix resurser skulle kunna genomföras på annat håll inom den stora eBay portfölj, som inkluderar PayPal och eBay Enterprise, tidigare känd som GSI Commerce.

VD Jonathan Su, som grundade PhiSix 2012, och hans tre personer kommer alla att ansluta eBay Inc. Innovation och New Ventures laget att fortsätta att fokusera på närliggande utvecklingen inom detaljhandeln.

GE på 3D-utskrift: “På gränsen till nästa industriella revolution”, ovanlig och udda användningsområden för 3D-utskrift, tryckt 3D drone vaktmästarna i era av disponibel flygplan, Vad 3D-utskrifter måste gå vanliga, 3D Printing 2,0 ‘- som HP vävstolar

De finansiella villkoren för affären har inte tillkännagivits.

E-handel jätte har dragit tillbaka gardinen långsamt på en 3D-agenda utskrift.

Förra sommaren, eBay Exakt debuterade som en ny mobil app, för anpassningsbar, 3D-tryckt varor som skulle kunna utformas och säljs direkt på smartphones.

På den tiden, har eBay värvat en trio av 3D-skrivare: Brooklyn-baserade MakerBot, Frankrike-baserade Sculpteo och Toronto, Kanada-baserade Hot Pop Factory.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

För en närmare titt på eBay / PhiSix fusion, kolla in promo videon nedan

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard