Dropbox landar fildelning affär med Facebook Messenger

Dropbox har lanserat en ny funktion som låter användare dela bilder, videor och andra filer direkt på Facebook Messenger plattform under en chatt. Vid lanseringen funktionen finns för både Messenger iOS och Android-appar.

Integrationen är ett första för Messenger, som hittills Dropbox är den enda fildelningstjänst att samarbeta med den sociala kommunikationsplattform.

Vi vill att folk ska kommunicera precis som de vill på Messenger, med alla de bryr sig om “, säger Stan Tjudnovskij, Facebook chef för produkt för Messenger.” Att ge våra användare möjlighet att dela sina Dropbox videor och bilder i Messenger trådar med bara några kranar kommer att hjälpa dem att få mer stil och personlighet till dessa samtal.

För att komma åt funktionen under ett samtal genom att trycka på knappen “mer” och välj Dropbox från listan över tillgängliga källor. Därifrån kan filer väljas och delas utan att klicka bort från appen Messenger.

Visuella filer som video, bilder och animerade GIF kan visas direkt från chattflödet, men icke-visuella filer såsom dokument kommer att riktas in i mobilappen Dropbox. Som sagt, användare kommer att behöva ladda ner Dropbox-appen för integrationen att fungera korrekt.

Tillkännagivandet kommer strax före Facebooks F8 Developer Conference sparkar igång i San Francisco. Det är allmänt förväntat att den sociala nätverk jätten kommer att avslöja nästa generation av Messenger. Nästa fas av plattformen kommer sannolikt att fokusera på chatbot stöd, som kan säljas till företagsanvändare för en uppsjö av kundserviceanvändningsfall.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin