DRM frågor döda Matchstick Firefox OS dongle som pant återbetalas

Matchstick var tänkt att vara en öppen hårdvara och mjukvara dongle som skulle ge ett alternativ till slutna strömmande produkter såsom Google Chromecast men efter mindre än ett år, är projektet inte längre och kommer att återbetala de pengar som det höjde i sin framgångsrika kicken kampanj .

Den springande punkten för Matchstick var det arbete som krävs för att ta itu med en digital rights management (DRM) på Firefox OS som blev fokus för projektet tillkännager efter en fördröjning i februari tillsammans med en reviderad dongle.

“Tyvärr kan vi inte kan fortsätta på den här resan, och vi kommer att återbetala alla Matchstick löften” Matchstick sade i ett blogginlägg.

Efter att ha kämpat med DRM utveckling baserad på Firefox OS under större delen av året, vi inser fortsatt utveckling av DRM, men visar tidiga tecken på löfte, kommer att bli en lång och svår väg. Vi har kommit till slutsatsen att vi inte kommer att kunna tillförlitligt förutsäga dagen för DRM utveckling avslutad utan betydligt mer forskning, utveckling och integration.

Matchstick sade att det skulle återbetala 100 procent av de pengar som pantsatta på kicken, och kan ta 60 dagar att slutföra.

Firefox OS-drivna Matchstick brast på hårdvaran scenen förra året, då projektet nått sin $ 100.000 finansiering mål på mindre än en dag, så småningom höja över $ 470.000 i löften. Men till växeln februari stödja DRM, speciellt Microsofts Playready-teknik, drog iren av hjälpare.

“Du lovade öppen hårdvara och öppen programvara. Nu, inte kan eventuellt göras DRM i öppen programvara, och Microsofts modul säkert inte kommer att vara” en hjälpare sade då.

Liknande känslor uttrycktes i dag så många sponsorer som kallas för Matchstick leverans utan DRM-stöd.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus