Digital tvätt kan förstöra din strategiska affärsplanering

Efter fasor första världskriget, den franska krigsminister Andre Maginot var framgångsrik i att initiera, utforma och bygga en stor defensiv tunnelbane- och “Maginotlinjen” för att skydda Frankrike från framtida tyska invasionen från öster. Det finns en oroande likhet med några av de digitala omvandling strategier för närvarande genomförs av stora företag idag.

Mellan var hälls 1929 och 1936 stora mängder betong, tunnlar grävde och forten längs den tyska gränsen till Frankrike mellan Schweiz och Luxemburg, bygger på att försvara Frankrike från eventuella framtida Great War stil attacker från Tyskland. Historia var inte snäll mot Maginotlinjen – utarbeta tank fällor och andra anordningar för att hindra före land arméer visade sig vara en stor dårskap som en miljon män och 1.500 tankar leds av Heinz Guderin och Erwin Rommel gick helt enkelt runt det, snabbt passerar genom de förment ogenomträngliga Ardennes skog och vidare till Paris i sitt ökända “Blitzkreig”.

webbplatsen och elaptopcomputer.com utnyttja deras gemenskap av C-nivå chefer och affärs tänkare att prognostisera där affärsteknik är på väg.

Den enorma och komplexa betong Maginotlinjen infrastruktur överflödiga inom timmar med fientligt flygplan flyger över det och hästdragna tyska trupper strömmar genom Ardennerna-området som det franska kämpade för att mobilisera från sin defensiva position inom sina betongbunkrar.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Många företag mäta övergången från oflexibla, spröd företag eran resursplanering baserade tech infrastruktur för något de hoppas förutser vår post digitala världen. Förmodligen Maginot bilden ovan är den period som motsvarar dagens Powerpoint strategi presentationer förklarar beredskap för angrepp av allt större förändring i en värld som har flyttat till ständigt på mobila enheter som pumpar ut analyserbara uppgifter i allt högre priser från ett rikt utbud av digital aktiviteter.

Verkligheten är att vi går in i en mycket ny era och att mycket planering inte förutse snabbhet och smidighet utmaningar på sina marknader.

“Digital Tvättning”

Det finns ett inslag av “Digital tvätt” som gör det möjligt för naivitet. “Cloud tvätt” var målmedveten och ibland vilseledande försök från tech leverantörer att döpa en gammal tjänst genom att associera ordet “molnet” med det, och vi ser nu samma märkning av gamla arbetsflöden och teknisk med modeord “digital”.

Det är en oundviklig del av tekniken världen marknadsföring: nya idéer och rörelser går ur dunklet och tidigt stadium mognad till en snabb acceleration som affärsnytta är etablerad. När det finns en förståelse, önskan och en känsla av att de skulle kunna utgöra ett hot mot de etablerade leverantörer (som mycket väl kan vara mycket engagerad i ett visst sätt att göra saker), avsiktlig mörkläggning, snyltning och förvirring börjar.

När det gäller molnteknik, förenklat datacenter arkitektur, automatiserade politik, självprovisione, själv skalning och konsumtionsbaserad fakturering utgjorde en stor utmaning för traditionella på plats infrastruktur och tillhörande investeringar.

Vi hade ett par bästa sändningstid år av “moln tvätt”, men den tiden har fast lite som fler människor att förstå de verkliga grundsatserna för vad som är och inte är moln. De nya affärsmöjligheter och ekosfär delvis aktiveras av moln mognad – digital– är nu djupt i kast med en ny generation av hype och vilseledande.

Detta är kvartalet “digital” är både Demystifying och snedvrids. De overused drama orden “avbrott” och “transformation” kan innebära korrigering av tidigare ansträngningar, men verkligheten på marken är mycket olika. De stora leverantörerna integrations handlar om digital omvandling men i de flesta fall sin marknadsföring är mycket inför tillgängliga resurser och skill, som historiskt är inriktade för att tillhandahålla tjänster runt miso (MSFT, IBM, SAP och ORCL) axel nu.

Dagens uppkopplade värld är en paradox som måste avkodning i samband med särskilda verksamheter och mål.

Vissa delar av samhället är digitala och mycket ansluten, andra delar inte. Många i jordbrukssektorn är helt bekant med sakernas Internet, eftersom de har levt med det i åratal. Deras maskiner är späckade med sensorer, och data från marken är rikligt – och ändå många av dessa samma affärsenheter har en förra århundradet back office att behandla alla uppgifter de genererar.

Kinesiska internetanvändare (som oftast tillgång använder telefoner) är omkörning engelska användare, och ändå är det svårt att göra affärer i Kina utan att använda fax, som står i centrum av den kultur affär göra och supply chain avtal. Nästan hälften av världens Internetanvändning är i Asien, men använda modeller är mycket olika i väster.

Jag kunde fortsätta med dussintals fler fakta och siffror men springande punkten är att västerländska företag i många fall behandlar sin digital affärsinformation strategisk planering på samma sätt den franska militären planerade Maginotlinjen: förbereder sig för ett förflutet som inte kommer att upprepa sig.

Vi är nu långt in på 21-talet, men många företag har fastnat med svårlösta processer från förra årtusendet, förvärras av äldre företag teknik. Planering för vår post-digital framtid (där digitala interaktioner är en nymodig undantag framväxande norm och inte) är beundransvärt, men många är läpparnas bekännelse till idéerna medan fast vid sina pärmar och digitala dokumentskåp … och köpa gamla arbetssätt som har digitalt tvättas och inte passar för nya ändamål.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september