Digital strategi ett måste för företag i Kina

SINGAPORE – Användningen av sociala medier i Kina är hög eftersom Internet är en av de viktigaste sändnings och kommunikationsplattformar i landet, enligt marknads bevakare.

Panelen på Social Media World Asia 2012 överens om att Kina var en av de bästa länderna i regionen för sociala medier-användning. James Miner, Senior Vice President för digitala medier på ESPN Star Sports, konstaterade att digitalt var den primära plattform för sändning och streaming och media.

Internet var också den viktigaste kommunikationsplattformen för användare i landet. “Hur kommunicerar ni om inte genom QQ?” Miner tillade, med hänvisning till Kinas största chattjänstleverantör.

Kina har också varit ett steg före sina västerländska motsvarigheter i intäkter från sociala medier. Simon Ashwin, Asien-Stillahavsområdet chef för sociala medier på Mindshare, sade: “Monetarisering var inte ett problem från dag ett” för sociala nätverk i Kina som de vinst genom virtuella valutor.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Han förklarade att Kinas sociala medier marknaden vuxit ur onlinespel utrymme, som redan hade tjäna pengar genom försäljning av virtuella varor. Däremot kommer sociala nätverk i väst som Facebook, Linkedin och Twitter, fokusera mer på lokala digitala reklam som ett sätt att tjäna pengar på sin plattform, sade han.

Miner lagt Korea och Indien som två andra asiatiska länder som hade hög social medieanvändning. Medan han noteras att användningen av traditionella medier i Indien var hög, sociala medier var bra för marknadsförare att “prata med dem med plånboken”.

I en kommentar till den sociala medielandskapet i Indonesien, konstaterade Ashwin att den höga Twitter penetrationsnivå drivits av telekomföretag som inbäddade appen i mobiltelefoner. Men penetration av Facebook var “tre gånger mindre” på grund av data kostnaden i samband, sade han.

I slutändan skulle sociala medier trängning beror på ett lands telco infrastruktur som kommer att avgöra Internet bandbredd. Tillgången på bandbredd kommer att avgöra antagande av teknik, säger Miner.

Han tillade dock att även om sociala medier penetrationsnivå i ett land var låg, skulle antalet fortfarande vara väsentlig om landet hade en stor befolkning.

Mäter inte alltför många sociala CRM mått, Daniel Lee, Sydostasien regional digital regissören Euro RSCG, noteras att även om det var “ingen rätt svar” för att bestämma sociala medier ROI, har statistik för social CRM kan vara till hjälp för att kontrollera att företaget har nått sina sociala medier mål.

Företagen bör hålla sociala CRM mätvärden enkelt. “Hellre än att mäta 50 mätvärden, fokusera på 2:58”, sade han och tillade att resultaten kan användas som riktmärke.

Lee delade markerat fyra områden där social CRM tillämpas, de mål företag kan ställa in för sociala medier, och vilka typer av mått som kan användas.

1. Service och support. Företag kan mäta om de är framgångsrika i att ge snabba svar på kundernas behov. I detta fall kommer företagen måste ha ett register över den genomsnittliga tiden det tar att svara för att stödja begäran om sociala medier samt andelen ärenden som framgångsrikt stängt på första kontakten som liknar hur kontaktcenter mäter mål.

Företag kan också mäta kund opinionsbildning som är när kunderna blir varumärke förespråkare. Till exempel, på Facebook, kan företaget mäta andelen frågor svarade av andra användare eller antalet aktiva medlemmar under de senaste 30, 60 eller 90 dagar.

2. Försäljning. Företag kan mäta hur mycket försäljning bly har genererats genom sociala medier. Statistik för detta område är att mäta den genomsnittliga tid det tar att svara på försäljnings förfrågningar och spåra antalet leads som har sitt ursprung genom sociala medier.

3. Marknadsföring och varumärkesengagemang. Företag kan mäta kvaliteten på samverkan med kunder i sociala medier. Statistik för detta är positivt varumärke nämner genom att spåra sentiment poäng på företagets egen Facebook eller Twitter sida eller på externa sociala nätverkssidor som på original webbplatser.

Organisationer kan också mäta sitt varumärke räckvidd genom att spåra antalet anhängare på sociala nätverk, dess fans samt interaktions priser med kunder på sociala medier.

4. Produktinnovation. Feedback från kunder på sociala medier kan kanaliseras tillbaka till företaget för produktutveckling. Lee konstaterade att detta var mer vanligt i öppen källkod mjukvaruutveckling där utvecklare ber användare om funktioner som de ville i den nya produkten.

För att mäta kvaliteten på indata från sociala medier, kan företag spåra produktförslag genereras genom sociala medier. Till exempel när man använder sociala medier för att crowdsourca motiv kan företagen mäta antalet tjänster i sin produkt förslag forum och antalet aktiva medlemmar under de senaste 30, 60 eller 90 dagar.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst