Dells bärbara problem ta en annan twist

Efter frågor kring sina bärbara datorer förra året, konstaterar Dell nu att öppna säsongen har deklarerats som den står inför rättsliga åtgärder i Kanada från en användare som klagade över att bolaget bedrivs sälja datorer efter det visste att de led av problem.

Den grupptalan inlämnades i Ontario Superior Court av Thad Griffin, bosatt i Ontario, på uppdrag av andra användare av Dell Inspiron bärbara datorer. Det hävdar att konstruktionsfel göra vissa Inspirons mottagliga för överhettning och att denna överhettning kommer att orsaka extra slitage på moderkortet, vilket resulterar i förtid.

Den rättsliga åtgärder inlämnad fredag ​​gäller Inspiron modeller 1100, 1150, 5100, 5150 och 5160. Det syftar till att ha Dell Kanada ersätta de defekta datorer eller för att täcka kostnaderna för reparationer. Motiveringen till detta, enligt en advokat i fallet, är att det verkar vara “en systemisk problem”.

Joel Rochon, en partner av Rochon Genova, företaget genomför fallet, sade i en intervju med Canadian Press: “Generellt ser vi dessa symptom eller problem uppstår efter garantier slut och det verkar som om det är en. systemisk problem som är förbundna med alla dessa Inspiron modeller. Åtminstone stone~~POS=HEADCOMP är det den feedback vi får. ”

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Enligt Rochon, har det skett en “jämn ström” av människor att föra sina problem till sin firma.

Men Dell-datorer inte har några inneboende problem, enligt vilken? (Tidigare konsumentorganisationen). Det såg närmare på Dells bärbara datorer efter att bolaget återkallade 4,1 miljoner bärbara batterier i augusti förra året på grund av rapporter om batterier överhettning och fattar eld.

På den tiden Computing Vilka? senior forskare Kim Gilmour sade: “Våra undersökningar visar att Dell är en av de mest tillförlitliga varumärken ute, men denna typ av händelse kan skada Dells image dåligt Dell reagerade snabbt men det kunde ha reagerat snabbare Det tog företaget flera veckor.. att utfärda denna massa återkallande av batterier. ”

En Vilka? talesman webbplatsen Storbritannien på måndagen att organisationen ännu inte har fått tid att överväga de aktuella frågorna kring de påstådda problem med Dells Inspirons.

När kontaktas på måndag, skulle Dell bara säga det “inte kommentera pågående rättsprocess, som en fråga om företagets policy”.

Dell-kunder fortfarande bekymrad över överhettning frågan bör titta på informationen på Dells webbplats.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig