Dell Vostro 320 Review

Även om vi inte är säker på om vi gillar tanken på allt-i-oner som kontorsmaskiner ännu, Vostro 320 ger verkligen sitt bästa hugg på det. Svart är ordningen för dagen, även om bildskärmsstället är märkligt rött. Nyfiken, eftersom det mesta kommer att döljas – det är som en designer någonstans beslutat att subtilt få sin hämnd över alla svarta Business Machines.

Frontpanelen saknar något funktionellt, spara skärmen och inbäddade webbkameran – allt annat har flyttats åt sidan. Tyvärr innebär detta att du inte kan se statuslamporna alls utan att flytta huvudet åt sidan. Det är verkligen inte en del breaker, men om tidpunkten för statuslamporna är att ha en snabb blick för att se till att allt är beter sig som det ska, att sätta dem utom synhåll är inte nödvändigtvis det smartaste att göra.

Skärmen i sig är en grundläggande 19-tums TN-baserade, 1440×900 modell, och till skillnad från den senaste tidens ström av Windows 7-maskiner det inte ens nämner ordet touch. Medan ovannämnda stativet erbjuder endast begränsad lutning justerbarhet kan Vostro enkelt monteras till en justering arm för ytterligare manövrerbarhet.

Att vara en kontorsmaskin är Vostro föremål för den vanliga anakronistiska röran portar, från sex USB-portar, en FireWire och SD / MMC / MS-kortläsare, till den gamla parallellport, seriell port och PS / 2-portar på baksidan . En hörlurar och mikrofon jack ingår också på höger sida av enheten, och medan det finns talare, de är illa nog att endast vara tillfredsställande för systemljud.

Dell har inkluderat ett trådlöst tangentbord (som har en jog dial för volymkontroll och multimedia / webb / mail / dator / kalkylator dedikerade knappar), men det kräver en trådlös dongel – mottagaren är inte inbyggd i enheten. Medan vår granskning enhet ingår en sladd mus, bör detaljhandels prov innefattar en trådlös mus ansluten till samma mottagare som ett tangentbord – men en inbyggd mottagare skulle ha varit ett bättre alternativ så vi kunde återta extra USB-port.

Internt vår prov lekte en Intel Core 2 Duo E7400, 2GB RAM och en 160 GB hårddisk, alla bundna av X4500MHD chipset för grafik. Detta är lite annorlunda än vad som finns tillgängligt i detaljhandeln – med antingen möjlighet till en Core 2 Duo E5300 eller E7500 för AU $ 799 eller AU $ respektive 999. Det säljer för närvarande med Vista utan XP nedgraderingsrättigheter (även om Windows 7 bör finnas som ett alternativ snart med nedgraderingsrättigheter till XP), och till skillnad från resten av Dells linjer, det finns ingen konfigurering alls såvitt specifikationer berörs, även om du kan naturligtvis öka garantin.

Som företag maskin, är Vostro behöver inte vara alltför grunty, men 1047 poäng i 3DMark06 är inte alltför dåligt (åtminstone ska köra Aero fint), och 5892 i PCMark05 gör det bra för produktionsarbete – och betraktningsvinklarna är alltför acceptabelt.

Vostro 320 har sina brister, men för en sub AU $ 1000 maskin finner vi att vi kan inte klaga för mycket. Ändå är Apple kungen i denna arena och vi skulle vara i högsta grad frestas att spendera extra AU $ 600 på iMac 21,5 tum. För dina pengar får du en betydande uppgradering, med en 3,06 GHz Core 2 Duo-processor, 4 GB RAM, 500 GB hårddisk och GeForce 9400M-grafik – även icke-Mac vänliga företag kanske inte har det alternativet.

Medan några tweaks såsom en inbyggd trådlös mottagare för tangentbord / mus och en videoingång så det kan fungera som en monitor för din bärbara dator skulle vara trevligt, om du letar efter en billig allt-i-ett dator, är det svårt att ignorera Vostro 320 som ett alternativ.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator