Dell Studio XPS 13 Översyn

Dell Studio XPS 13 är en mycket bra bärbar dator. Det kunde ha varit utmärkt, men Dell verkar faktiskt försökt alltför hårt i vissa områden, såsom den bärbara design, och vi känner att det är misslyckades något.

I början, Dell skapat high-end XPS intervall, och såg att det var bra. År senare, skapade det Studio sortiment – något trendigare alternativ till sin långvariga Inspiron serien. Dell gick sedan och förbryllade baksidan av alla genom att starta Studio XPS linje, ett alternativ till Studio och XPS intervall. Förvirrad? Vi är säkert.

Studio XPS 13 finns nu för ett utropspris på AU $ 1999. Den granskas här modellen säljs för AU $ 2,490.70.

Design, Studio XPS 13 är mindre, 13,3-tums syskon i Studio XPS 16. Liksom sin storebror, det är en ganska attraktiv enhet, men vi är inte övertygade om att det är lika elegant som XPS M1330, Dells andra 13,3-tums XPS laptop, som vi granskat förra året. Vi tror att Dell har försökt alltför hårt under designprocessen, med hjälp av nästan alla trick i boken för god laptop design – allt på en gång.

Locket är i synnerhet en upptagen, krystat massa av läder, borstat aluminium och plast. Dessa är alla bra i isolering men tillsammans är de bara en enda röra. Det är nästan att likna vid en biltillverkare stickprov karosspaneler från Ferraris, Bentleys och Audi, svetsa ihop dem och förväntar sig perfektion.

Dell har placerat en av de primära luftutsläppen på baksidan kanten av den bärbara datorn, som enligt vår mening, är inte en bra idé. Det blir delvis skyms när skärmen är öppen i 90 graders vinkel, och blockeras nästan helt när skärmen vinklas tillbaka ytterligare. Detta förvånande, orsakar den bärbara datorn att få heta.

Det finns gott om riktigt bra saker om Studio XPS 13 design. Skärmen, till exempel, inte har en skrymmande, utskjutande infattning som omger den – det är helt klar i kant till kant “glas” (det är faktiskt plast), som du får på en MacBook.

Vi har verkligen uppskattar också det faktum att tangentbord och mus väljarknapparna är bakgrundsbelyst, vilket gör att använda denna laptop i svagt upplysta rum en städa. Sedan finns det fasta undersidan av den bärbara datorn, som har ihåliga ventiler i attraktiva mönster. Även klistermärken på den bärbara datorns botten är prydligt i linje i mitten. Bra gjort, Dell.

Det finns ett bra urval av input / output-portarna på Studio XPS 13. Den levereras med D-Sub, HDMI och Displayport-videoutgångar, mic och dubbla hörlursuttag, för att dela med en vän, och två USB-portar, varav en dubbel som en eSATA-port.

Funktioner, Studio XPS 13 är utformad för att vara snabbare och effektivare än XPS M1330. Den använder en rad “prestanda optimeras” P-serien Core 2 Duo-processorer, istället för T-serien “prestanda” chips som används i M1330. P-serien processorer har fördelen av en snabbare 1066 MHz front-side bus (jämfört med 667MHz till 800MHz på T-serien) och en lägre värme kuvert, vilket potentiellt längre batteritid. Vårt urval använder de mest potenta kärnkomponenter finns på Studio XPS 13 – en 2,53 Intel P9500 processor med 6 MB L2-cache, tillsammans med 4 GB 1066 MHz DDR3 RAM. Tack och lov, erbjuder Dell alternativet för en 64-bitarsversionen av Vista så att du kan använda 4GB RAM och ovan effektivt.

Studio XPS 13 grafik lösning är utan tvekan den bärbara datorns mest intressanta funktionen. Nvidia grafik baserade bärbara fördelar från möjligheten att Hybrid SLI-teknik – först sett kommersiellt på Apple MacBook. I detta arrangemang använder den bärbara datorn en diskret GeForce 9500M GPU, samt ett moderkort integrerad 9400M chip. Den senare används vid vardaglig användning för att driva vardagliga uppgifter som att titta på bilder, medan de tidigare sparkar i automatiskt när användaren kräver mer glans. Allt detta visas på en 13,3-tums, vit LED-bakgrundsbelyst 1280×800 pixlar display.

Studio XPS 13 har väl i departementet lagring. Dell ger möjlighet till en 500GB, 7,200rpm köra ovanpå 320GB standard, och som alla de trendigaste bärbara datorer, Studio XPS 13 ger dig också valet av en 128 GB SSD-hårddisk. Detta erbjuder avsevärda prestandaförbättringar i diskintensiva applikationer, på bekostnad av överkomliga priser och kapacitet. Vårt råd till den genomsnittlige användaren är inte att bry sig, om du har just vunnit lotteriet.

Studio XPS 13 har 802.11b / g / n Wi-Fi som standard, Gigabit Ethernet och Bluetooth. Paketet avrundas med en inre, matad DVD-brännare, en 2-megapixel webbkamera, fungerar Microsoft 9, en sex-cells batteri och 2 GB Datasafe online lagring i ett år.

Prestanda, Det första vi märkte om Studio XPS 13 prestanda var det faktum att det blir varmt – snabbt. Metall undersida värms upp snabbt, vilket gör det obekvämt att använda enheten i knät – särskilt mot naken hud. Detta är nästan oförlåtligt i en modern bärbar dator och med tanke på mängden samtal som vi har hört under de senaste åren om laptop värme skadliga testiklar och orsakar infertilitet, skulle vi råda våra manliga läsare att vara försiktig.

Den bärbara rå prestanda är verkligen imponerande. Uppnådde 4801 i PCMark05 testet, mindre än 5653 uppnås genom vårt test XPS M1330, som visserligen använt en 2,4 GHz Intel T7700 processor. Grafikprestanda i 3DMark06 testet var betydligt bättre men med Studio XPS 13 poäng en berömvärd 3556, vilket tyder på att det är mycket mer lämpade för spel än XPS M1330, som klockade bara 1448.

Vi kör fortfarande batteritest på Studio XPS 13, så titta in kort för att se hur det gick det bort från elnätet.

Slutsats, Dell Studio XPS 13 skott för hög kvalitet, men kommer upp kort. Det är nästan som om det försöker alltför hårt i vissa områden, när mindre verkligen skulle ha varit mer. Med detta sagt, det är värt att checka ut för sin mycket starka resultat, relativt solid byggkvalitet och trådlösa funktioner.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator