Dell Poweredge T710 Review

Dell fotfäste på servermarknaden är starkast bland små och medelstora företag, som är de främsta kandidaterna för tornformat servrar som Edge T710. Företag utnyttjar torn också, särskilt i kontor där rackmonterade anläggningar är ofta frånvarande. Den T710 har därför ett antal enterprise-nivå hanterbarhet och programfunktioner, precis som sin rackmonterad syskon, R710.

Poweredge T710 har stöd för två Xeon 5500-serien processorer och upp till 144GB RAM. Vårt urval översyn kom med 12 GB 1,066MHz DDR3 RAM i sex 2GB DIMM

Den T710 sex PCIe slots (två PCIe x16, fyra PCIe x8), 18 DIMM slots med 144GB maximal RAM och dubbla Intel Xeon 5500 (Nehalem) processorer har mer utrymme att andas i större låda, vilket innebär att Dell har kunnat att använda större 90cm fans. Större, långsammare roterande fläktar innebär mindre buller – även om du fortfarande inte vill en av dessa lådor under skrivbordet.

De viktigaste funktionerna på frontpanelen är en diagnostisk LCD, som normalt lyser blått men blir röd när varnar för ett fel, en återställningsknapp och ett par USB-portar, som är användbara för att koppla in ett tangentbord och mus för tillfällig manuell konfiguration.

Interna komponenter är lätta att ta bort och ersätta, tack vare Dells färgkodade spärrarna.

Servern kan eventuellt innefatta ett par 1100W bytas ut under drift nätaggregat – vår prov ingår endast en – plus upp till 16 hot-plug 2.5in. 146GB 10,000rpm SAS-enheter som sitter bakom den avtagbara frontpanelen. Denna konfiguration ger högst cirka 2.3TB: vår prov kom med åtta RAID 5-konfigurerade enheter, vilket ger omkring 1 TB lagringsutrymme. Men eftersom tornservrar är mer benägna att hysa sin egen snarare än att förlita sig på extern lagring, kan du installera en 3.5in. enhetshållare som gör att upp till 8 TB som ska installeras.

Fyra Gigabit Ethernet NIC hamnar sitta i den bakre panelen, tillsammans med en fjärrhantering nätverksport och en SD-kortplats: alla är identiska i funktion med dem i rackmonterade upplaga.

Inuti leder en plastkåpan luft över minne och processorer. Unlatch den, och paret av Xeons med Intel 5520 chipset dominerar moderkortet. Bakom dem, från ett luftflöde synvinkel, sitter en kvartett av hotplug-fans avluftning bakåt.

Allt är enkelt att ta bort och ersätta, tack vare Dells färgkodade spärrarna, och vi fann det lätt att konfigurera och använda systemet. Detta 35kg server med swing-out fötter känns stabilt byggd och om användningsmönster eller miljön förändring, kan du köpa en rackmonteringskit att omvandla T710 till en 5U-system.

Poweredge T710 är perfekt för kontor eller medelstora användning företag, där prestanda, utbyggbarhet och flexibilitet är viktiga attribut – och där driftstopp på grund av hårdvarufel är inte ett alternativ.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator