Dell Chromebook 13: Enastående värde för byggkvalitet Review

Dagens Chromebook marknaden är fylld med massor av “me too” -produkter. I huvudsak, de flesta av dina Chromebook alternativ använder liknande processorer, i allmänhet har 11- eller 13-tums bildskärmar och är relativt billiga.

Dell Chromebook 13 sticker ut från mängden, men förutsatt att du är villig att betala lite extra för att få en skarp vy från nästan alla vinklar på den här välbyggd laptop.

Utgångspriset för en Dell Chromebook 13 är $ 399, men enheten lånas ut till mig av Dell kostar $ 429. Den enda skillnaden är att basmodellen ingår 2 GB minne medan de extra $ 30 dubblar minnet. Det är väl värt splurging för 4 GB minne på alla Chromebook.

Dessa är de andra specifikationer som delas av båda modellerna

Dell erbjuder ytterligare konfigurationer som sträcker sig från $ 529 till $ 649 som lägger till en pekskärm, upp till 8 GB minne och en Intel Core i3-processor. Jag har varit ganska nöjda med $ 429-modellen, dock.

Det är inte den snabbaste Chromebook runt (det skulle vara Chromebook Pixel LS), men Dell enheten enkelt hanterar de flesta av de uppgifter som jag kastade på det, allt från att titta på 1080p video till daglig skrivande och forskning.

Köra Octane 2,0 JavaScript benchmark-test där en högre poäng är bättre, Dell nästan eked en poäng på 15.000. Jag körde samma test på min nya Surface Pro 4 och det gjorde 21.783. Det är en märkbar skillnad tack vare den nya Intel Core m3 i Windows-enhet.

Ändå Dell Chromebook 13 med Intel Celeron-processor har sin egen. Jag kunde lätt leva med den här föreställningen på en daglig basis, även om jag är lite bortskämda av min Chromebook Pixel med Intel Core i5 chip som toppar 23.000 i Octane testet. Naturligtvis är det laptop mer än två gånger priset på Dell.

Om Dell verkligen skiner är i byggkvalitet, skärm och styrplatta. I själva verket skulle jag säga Dells Chromebook 13 rivaler dyrare Chromebook Pixel i dessa områden.

Dell Chromebook 13 (Core i3, 4GB, pekskärm)

En dual-core Intel Celeron 3205U processor klockad till 1,5 GHz, 16 GB SSD-hårddisk, 13,3-tums IPS-skärm med 1920 x 1080 upplösning, Dual band 802.11ac wi-fi och Bluetooth 4.0 LE, en USB 3.0-port, en USB 2.0 port och en fullstor HDMI 1.4-gränssnitt, inbyggd webbkamera, mikrofon och stereohögtalare, 67Wh batteri förväntas pågå i 12 timmar på en laddning

De bakgrundsbelysta knapparna är lite små, vilket är förvånande för en 13-tums laptop, men styrplattan är stellar. Dell valde att använda glas för Precision Trackpad, vilket leder till en smörig smidig upplevelse – bra eftersom den bärbara datorn inte har en pekskärm.

Så långt som den övergripande konstruktionskvalitet, det är imponerande. Chassit är tillverkat av aluminium och magnesium medan skärmen backas upp av en kolfiber mjuk yta. Det finns lite plast inblandade här, något som du normalt hittar på $ 200 till $ 300 Chromebook. Passform och finish är utmärkt, vilket gör Dell Chromebook 13 känner dyrare än det egentligen är.

Och sedan finns det displayen. Full ljusstyrka är alldeles för mycket för mina ögon, så jag har kunnat dämpa skärmen 50 procent hela tiden. Den 1,92-by-1080 pixlar IPS-panel ser bra ut från alla vinklar och jag gillar valet av matt finish över glansig.

Jag satt ChromeOS att skala upp allt 125 procent, det är bra för text på en FullHD skärm, men de delar av ChromeOS – Aktivitetsfältet och menyer till exempel – inte skala upp.

Dell hävdar 12 timmars körtid på en laddning och jag skulle säga att det är ungefär rätt i min användning under de senaste veckorna. Beroende på vad du gör, kan du vara hårt på batteriet, men det bör ändå räcka 9 till 10 timmar, mer än tillräckligt för att komma runt under dagen.

Som tar upp min ett mindre problem med Dell Chromebook 13: Det är lite tung, väger in på 3,23 pounds. Det är inte så hemskt att bära den bärbara datorn runt men det är i överkant för min smak.

Du kan få en högre prestanda och lättare Chromebook för mindre – vissa modeller erbjuder Core i3-processorer för under $ 400. Men skulle du offra en eller flera andra saker, såsom upplösning eller bygga kvalitet. Om jag var på marknaden för en ny ChromeOS enhet, skulle Dell Chromebook 13 vara vid eller nära toppen av min lista baseras på värdet för priset.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator