Dataskydds nyckeln till molnet för finansiella tjänster: DirectAsia.com CIO

Direkt försäkringsverksamhet DirectAsia.com lanserades i Singapore 2010, som syftar till att störa traditionella asiatiska försäkringsmodeller, bypass medel, och ta itu direkt med kunden. Efter den framgångsrika lanseringen, expanderat i Hong Kong 2012, och Thailand följande år. Förvärvet av specialiserade försäkringsgivare, Hiscox, i slutet av Q1 2014, signalerade början på ett nytt kapitel i DirectAsia.com utveckling.

Efter förvärvet, VD Simon Björk återspeglas i ett blogginlägg på de ursprungliga målen för verksamheten, och klargjorde hur viktigt det var att framgången för affärsmodellen. ” Vi sätter att arbeta på att bygga från grunden ett företag med världsledande tjänsteprocesser, segmentering och IT som skulle ut-göra den gamla etablerade som var beroende av befintliga system och traditionella processer.

webbplatsen fångade nyligen upp med CIO Jean-Marc HENAFF, mannen som ansvarar för världsklass det som var till “out-göra den gamla etablerade,” att prata om där moln passar in i företagets strategi.

HENAFF är ett moln förespråkare, men rör sig i en försiktig sätt på grund av de utmaningar som regelefterlevnad finansiella tjänster över tre länder, plus ändra datasekretess lagstiftningen. Den 2 juli 2014 viktigaste reglerna för Singapores Personuppgiftslagen (PDPA) kommer att träda i kraft, medan förra året Hongkong introducerade sin personuppgifter (Privacy) förordningen. “Skydd av personuppgifter är själva nyckeln till moln aktivering i den finansiella sektorn”, insisterar HENAFF.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

“Vi använder redan några bitar av molntjänster … främst för icke-kritiska aktiviteter, huvudsakligen för back-up ändamål … vi har utformat en arbets e-plattform återhämtning att sitta på den offentliga moln erbjudande av [a] betrodd säkerhetsleverantör,” HENAFF förklaras.

“För kritiska verksamhet är det en annan historia. Tidigare i år har vi valt en ny värd för samlokaliserings behov, i grund och botten våra egna privata moln, och vi är mitt uppe i fullt virtualisera vår infrastruktur för att minska vår miljöpåverkan … med cirka 25 % … både energiförbrukning sparande och fotavtryck minskning. ”

HENAFF säger intressant aspekt av att samarbeta med den nya co-location tjänsteleverantör är DirectAsia.com kan “rida på deras molnerbjudande att experimentera, och i huvudsak har vi för avsikt att göra det genom att använda sin infrastruktur-as-a-service och / eller Platform-as-a-tjänsteutbud. ”

Planen är att “testa elasticitet och motståndskraft våra applikationer samt prestanda och säkerhet”, tillägger HENAFF. “Vår strategi för kärnverksamheten bearbetning på molnet är fortfarande mycket experimentell och vi kan egentligen bara tänka” cloudifying “organisationen när vi kan ha sett till att programmet kan utföra helt säker och har visat korrekt elasticitet och motståndskraft i molnet testlaboratorier.

HENAFF säger moln adoption för finansiella företag tjänster i Asien och Singapore är relativt låg för närvarande, som “traditionellt är finansiella tjänster organisationer trampar på den försiktiga sidan när det gäller att säkerställa att regelverket, och särskilt dataskydd reglering.”

HENAFF säger Singapores Infocomm Development Authority (IDA) lägger en stor insats i “klargöra vad som är möjligt och vad som är önskvärt att erbjuda på moln plattform.” Dessutom säger han IDA: “gör en hel del för att främja uppmuntran av … molnet ekosystemet i Singapore … genom att hjälpa att sätta ihop rätt partners, vare sig det från Telco perspektiv med sina nät som uppenbarligen skulle ge rätt … nätverk infrastruktur, men också mer när det gäller datateknik, nätverk och säkerhetsleverantörer, så att införa alla lager som skulle erbjuda Infrastructure-as-a-service, Plattform-as-a-service till organisationer.

För att se hela intervjun med Jean-Marc HENAFF, klicka på bilden ovan.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin