Daglig kopp: Western Digital återhämtar undviker Apple NFC

Nyheten slutar inte när vi sover, så låt oss komma igång med vad som hände under natten.

Även om det finns fortfarande gott om spekulationer om vad den amerikanska Apple v. Samsung kamp kommer att innebära för de andra pågående ärenden runt om i världen, är den brittiska inte sannolikt att ha sitt sinne påverkas av den senaste tidens händelser. En brittisk rättstvister advokat har uppgett att det inte finns, ingen rättslig överlappning mellan de två fallen, och att prova så Apple kan använda det amerikanska fallet som hävstång, det finns ingen rättslig grund för att få det hört.

Det finns också en viss solidaritet kring vad som kan, eller snarare, kanske inte visas i Apples nästa iPhone. Det ser ut som enheten, kommer inte att levereras med Near Field Communications (NFC) hårdvara, som många hoppades på i den tidigare modellen. Om det stämmer, det är en nyfiken drag, med tanke på alla andra redan på väg mot kontaktlösa betalningar. Kanske Apple vet något som vi inte gör det.

Men på tal om telefonens funktioner, kan bristen på NFC blek i jämförelse med vad som kan komma härnäst. IBM: s Watson – taligenkännings geni som vann en omgång Jeopardy mot proffs – blir till den punkt där framsteg inom teknik och en minskning av dess effektbehov innebär att, det är nästan mobil-ready. Även om det inte ser ut som IBM kommer att tillkännage en Siri konkurrent ännu, är IBM: s nuvarande arbete ganska häpnadsväckande, när man betänker Watsons tech brukade vara stor nog att ett helt rum behövdes för det hela.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

Och fortfarande på hårdvara, hårddisktillverkaren Western Digital har inte bara återhämtat sig från översvämningskatastrofen i Thailand förra året, den är inställd ett nytt bolag rekord för intäkter för det sista kvartalet och, tagit ledningen marknaden tillbaka från konkurrenten Seagate. Det är goda nyheter för alla som drabbades av den bristande utbud, med den totala marknaden ökade med 8 procent, jämfört med Q1 2012. Kanske kommer vi snart att börja se priser återgå till det normala.

Men kanske du inte behöver alla att lagring, med tanke på att allt går mobil och moln. Microsoft driver sin SkyDrive moln-lagringslösning i stor skala, har redan rullat ut för Windows, Mac, iOS och Windows Phone. Det har nu, även släppt sin app för Android-enheter. Det verkar inte vara en hamn i iOS-appen med företaget utforma den att “känna naturligt” för Android-användare.

Över i Frankrike, verkar det som Fiber to the Home (FTTH) har en annan supporter. Landets näst största bredbandsföretag, ISP gratis, har, tagit ut 200 miljoner € lån, € 130.000.000 varav kommer att spenderas på att fortsätta sitt fibernät. Denna senaste lånet är ett tillägg till en bolaget tidigare tog ut för sin FTTH nätverk, 150 miljoner €.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig